Sudokrem – višenamenski zaštitini krem

0

Sudokrem je specijalno razvijena višenamenska krema sa jedinstvenom formulom, čija primena pruža svakodnevnu kompleksnu zaštitu kože.

Namena Sudokrema – indikacije

Sudokrem se koristi kod svakodnevne zaštite kože bebe koja je prekrivena pelenama i kože koja je izložena iritantnim materijama iz stolice i mokraće – za ojed. Krem se primenjuje i za ublažavanje simptoma ujeda komaraca. Može se koristiti i za negu kože u slučaju blagih opekotina (kao što su opekotine od sunca), zatim protiv bubuljica, za negu kože sa ogrebotinama, negu iritirane kože posle procesa brijanja ili depilacije, protiv ekcema i u nezi dekubitisa.

Šta je kompleksna zaštita koju pruža Sudokrem? Cink-oksid skuplja tkiva, smanjuje gubitak tečnosti u fazi regeneracije tkiva. Benzil benzoat i benzil cinamat pospešuju epitelizaciju. Lanolin omekšava i hidratizuje, kožu i pomaže održavanju neophodne vlažnosti kože.

Sudokrem

Kako se koristi Sudokrem?

Sudokrem je odličan za svakodnevnu upotrebu i može se aplikovati na kožu i 3-5 puta na dan. Sudokrem se na kožu nanosi u tankom sloju na obolelo mesto. Krem se stavlja nežnim, kružnim pokretima uz ravnomerno umasiravanje. Kožu treba masirati sve dok se od kreme fine teksture ne stvori providni sloj na površini kože. Važno je da pazite da krema ne dospe u oči ili na sluzokožu. Ako ipak posle masiranja ostane beli trag, to znači da ste naneli previše kreme.

Sudocremova fina formulacija čini nanošenje prijatnim i pošto je na vodenoj bazi, prilikom njenog upijanja dolazi do prijatnog osećaja hlađenja – što je posebno važno ako koža ima opekotine. Takodje, dejstvo lanolina, učiniće kožu mekom i dobro hidriranom, i sprečiće nastanak bolnih krasti kod povreda.
Još jedna prednost je što Sudocrem ne sadrži antihistaminike, pa se zato može koristiti i za kožu beba koje su mlađe od godinu dana. Krema ne sadrži ni UV filtere, ali prilikom nanošenja pravi zaštitni sloj koji sprečava direktan uticaj sunca na kožu.

Kontraindikacije

Nemojte koristiti Sudokrem ako ste alergični – preosetljivi na bilo koji od njegovih sastojaka. Krema je dermatološki testirana.

Sudokrem i pelenski osip

Pelenski osip je upala kože najčešće nastala zbog nadražaja i kontakta sa materijama iz stolice i mokraće. Ovaj osip očinje laganim crvenilom kože pelenske regije, a posledica je bolna osjetljivost i osećaj nelagodnosti kod bebe pa i tazdražljivost.

U zavisnosti od težine osipa, simptomi mogu biti različiti: pojava sjajnih crvenih mesta na koži, ljuštenje kože, tople bolnih mrlje i jako crvenila kože ako dođe do naknadne dodatne infekcije, najčešće gljivicom candida albicans (kandidijaza).

Sudocrem je na svetskom tržištu jedna od vodećih antiseptičkih krema za lečenje pelenskog osipa. Posebna formula je kreirana u Irskoj pre oko 50 godina na bazi tradicionalne recepture.

Sudokrem u trudnoći i dojenje

Pre primene bilo kog preparata, dok ste u drugom stanju, neophodno je da se konsultujete sa lekarom koji vodi Vašu trudnoću. Takodje, ako želite da Sudokrem koristite za vreme laktacije, o tome se posavetujte sa svojim doktorom ili farmaceutom.

Cena Sudokrema je oko 380 dinara. Pakovanje Sudokrema sadrži 60g preparata.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre
upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim
reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.