Protektin – kapsule za imunitet

0

Protektin je dijetetski proizvod sa jedinstvenom kombinacijom antioksidanasa i imunoaktivnih supstanci. Tablete Protektin napravljene su na osnovu formule za jačanje imuniteta i to po zaštićenoj Swiss Caps tehnologiji.

Protektin kapsule – sastav: Vitamin C, riblje ulje, vitamin E, vitamin A, kvasac sa selenom, ulje borača i beta karoten suspenzija kao i riblje ulje a sve to su izvori omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina.

Protektin kapsule za jačanje imuniteta se preporučuju osobama koje su izložene stresu, zatim najmladjima, odnosno deci u periodu rasta i razvoja, posebno pušačima, osobama koje su na dugotrajnoj dijeti koja iscrpljuje, kao i za jačanje imuniteta kod ljudi koji su u periodu oporavka posle na primer dugotrajne infekcije.Protectin kapsule se mogu koristiti i za očuvanje opšteg dobrog stanja organizma – kao preventiva , kako bi se sprečila pojava prehlade i kijavice, pa i jače infekcije, posebno u prelaznim periodima kao što su jesen i proleće.

Protektin kapsule

Kapsule Protektin – doziranje

Preporuka je da se dnevno uzme jedna kapsula preparata Protectin u cilju jačanja imuniteta. Pakovanje sadrži 15 kapsula koje će Vam biti dovoljne za petnaest dana. Protectin nije lek za odredjene vrste bolesti već je proizvod koji je namenjen jačanju imuniteta i može se koristiti kao dodatak terapioji koju je propisao lekar.

Napomene o imunitetu

Za ojačanje imuniteta je neophodno vreme. Reč je o ukupnoj snazi organizma koja se aktivira pri spoljnoj opasnosti od infekcija i drugih potencijalnih izazivača bolesti. Ako je ona na nekoj vrsti minimuma – potrebno je pomoći organizmu da tu snagu povrati, što se čini načinom života, fizičkim aktivnostima koje su adekvatne godinama i zdravstvenom stanju čoveka kao i naravno, načinom ishrane. Ishrana modernog čoveka često ume da bude siromašna mineralima i važnim vitaminima te je jedna od posledica toga i smanjen kapacitet odbrane organizma. Osim toga, loš san, manjak sna i odmora, dugotrajne i iscrpljujuće bolesti, operativni zahvati, dijete, boravak u nezdravom okruženju i zagadjenim područjima, industrijskim zonama, manjak svežeg vazduha, stres, jaki napori – znatno utiču na moć imuniteta. Zato se, kod takvih osoba preporučuje da u organizam unesu dodatke u vidu posebnih preparata, kakva je Protectin.

Osim preparata, značajno je i promeniti način ishrane. Proverene namirnice za jačanje imuniteta su izmedju ostalih i crni luk, beli luk, paprika, šargarepa, prepeličja jaja, cvekla, riblje i crveno meso, pomorandže, mandarine, limun… U svakom slučaju – možete potražiti i pomoć stručnjaka – nutriciologa, koji će uz odredjena ispitivanja napraviti poseban program ishrane isključivo za Vas i za jačanje Vašeg imuniteta. Jogurt je takodje preporučljiv kao i zeleni čaj sa prirodnim medom. Preporuka je i da se pije dovoljno vode, posebno ako se bavite fizičkom aktivnošću.

Primena Protectin preparata u trudnoći i tokom dojenja

Ako ste trudnica ili dojilja, najbolje je da se pre primene bilo kog leka ili preparata konsultujete sa Vašim lekarom, kako biste izbegli eventualna neželjena dejstva.

Cena preparata Protectin je oko 460 dinara. Pakovanje mekih kapsula dostupno je u kutiji sa 15 ili 30 kapsula.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre

upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim

reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.