Prostamol Uno – kapsule za prostatu

0

Lek Prostamol uno (kapsule, tablete) za prostatu, sadrže ekstrakt ploda testeraste palme a namenjene su za olakšavanje simptoma kod muškarca koji pate od uvećane prostate – benigna hiperplazija prostate.

Dejstvo leka Prostamol uno

Utvrđeno je da se komponente ekstrakta testeraste palme vezuju za receptore za muške polne hormone i sprečavaju stvaranje hormona koji utiče na prostatu.

Kontraindikacije

Kapsule Prostamol uno nemojte uzimati ako ste preosetljivi na etanolni ekstrakt testeraste palme, supstance za bojenje ili na bilo koju drugu supstancu u leku.

Prostamol Uno kapsule

-Lek nije namenjen za mladje od 18 godina.

-Pre početka lečenja, neophodno je da doktor postavi dijagnozu i isključi ozbiljna patološka stanja.
–  Prostamol uno kapsule olakšavaju teškoće koje izaziva uvećana prostata, ali neće ukloniti uvećanje.
–  U slučaju da imate krv u urinu, stalno oticanje urina u kapima usled prepune mokraćne bešike ili ako osećate bolni nagon za mokrenje sa  nemogućnošću da urinirate – morate se javiti lekaru.

Karakteristike benignog uvećanja prostate

–  Potreba da često urinirate, pogotovo tokom noći
–  Slab ili isprekidan mlaz urina
–  Osećaj nekompletnog pražnjenja mokraćne bešike
–  Bol za vreme mokrenja i poremećaji u polnom životu (erekcija, potencija)

Većina simptoma nastaje zbog uvećane prostate i njenog pritiska na okolna tkiva.

Ekstrakt testeraste palme smanjuje potrebu za učestalim mokrenjem, smanjuje pojavu slabog i isprekidanog mlaza urina, olakšava osećaj da ne možete kompletno isprazniti mokraćnu bešiku.

Primena drugih lekova

Iako nema poznatih interakcija sa drugim lekovima, u slučaju da već uzimate neki drugi lek za uvećanu prostatu, recite to svom lekaru pre nego što krenete sa uzimanjem Prostamol uno kapsula.

Tokom uzimanja ovog  leka možete normalno da unosite hranu i pića. Prostamol uno kapsule nemaju uticaja na sposobnosti zavreme upravljanja motornim vozilima i rukovanja mašinama.

Doziranje leka i trajanje terapije

Jedna Prostamol uno kapsula uzima se svaki dan, uvek u isto vreme. Kapsula se guta sa dovoljno tečnosti nakon jela. To koliko će trajati terapija zavisi od prirode i ozbiljnosti bolesti, što će Vam odrediti lekar. Znajte da je benigna hiperplazija prostate dugotrajna, hronična bolest, a preporuka je da se konsultujete sa lekarom posle 45 dana terapije ako nema poboljšanja stanja ili ako se ono pogorša.

Predoziranje: – Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Prostamol uno kapsule nego što je trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom, iako do sada nisu zabeleženi slučajevi predoziranja ovim kapsulama.

Ako ste zaboravili da uzmete Prostamol uno kapsule ne uzimajte dvostruku dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete kapsulu. Znajte da primenu ovog leka možete prekinuti u svakom trenutku ali može doći do povratka tegoba.

Moguća neželjena dejstva – nuspojave

Kao i svi lekovi Prostamol uno može dovesti do neželjenih efekata, mada ih neće osetiti svi pacijenti. Retko se javljaju nelagodnost u stomaku ili podrigivanje. Sredstvo za bojenje koje se nalazi u kapsulama, može da izazove alergijske reakcije poput kožnog osipa. Ako bilo koji od neželjenih efekata postane ozbiljniji, kontaktirajte svog lekara.Verovatno Vam je važno da znate da nisu zabeleženi slučaji da ekstrakt testeraste palme utiče na seksualnu funkciju.

Pakovanje leka

Lek je dostupan u kartonskoj kutiji sa 15, 30 ili 60 mekih kapsula.Proizvođač leka Prostamol uno je Berlin-Chemie AG , Nemačka. Cena leka je oko 1000 dinara

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.