Pilfud – rastvor protiv opadanja kose

0

Pilfud losion je lek – antialopecik  koji stimuliše rast kose. Koristi se u za rast kose i u lečenju gubitka kose kod muškaraca i za žene, a zbog naslednog faktora i koji su starosti od 18 do 65 godina. Ovaj losion protiv opadanja kose sprečava daljnji gubitak kose  pomaže njen novi rast. Ovaj losion sadrži supstancu – minoksidil, koji pomaže dotok krvi u ćelije iz kojih rastu vlasi.

Pilfud preparat ima najveće učinke kod muškaraca i žena koji gube kosu sa vrha vlasišta kao što su zalisci. Rast kose i njen oporavak će biti individualni. Inače, mlađe osobe, i oni kod kojih je problem gubitka kose tek počeo, ili kosu gube sa manjih površina, imaju veće šanse da tokom primene Pifuda dobiju bolje rezultate. S druge strane, Pilfud  dvoprocentni rastvor verovatno neće imati veliki učinak ako problem sa gubitkom kose kod Vas traje više godina ili kosu gubite sa veće površine.

Pilfud rastvor

Šta je nasledni gubitak kose?

Ovaj tip gubitka kose počinje postepeno i polako napreduje i uglavnom u porodici imate rodjake koji na sličan način gube dlaku. Nasledni gubitak kose se karakteriše i time što osim gubitka vlasi, nemate drugih simptoma.

Kontraindikacije

Ne primenjujte Pilfud ako ste alergični na minoksidil ili na bilo koju drugu materiju u leku. Pilfud se ne sme primenjivati za vreme trudnoće i tokom perioda dojenja. Ovaj preparat nije namenjen osobama koje su mladje od 18 ili starije od 65 godina. Pilfud nemojte koristiti  ako niste sigurni da je Vaš problem sa gubitkom kose naslednog karaktera.

Pilfud se ne primenjuje kod pacijenata kod kojih je gubitkom kose zahvaćeno čitavo vlasište ili ako postoji potpuni gubitak dlaka na celom telu. Ovaj preperat se ne koristi ako je uzrok gubitka kose nepoznat ili ako je gubitak vlasi nastao iznenada i neočekivano. Osobe koje imaju visok krvni pritisak, kožne bolesti na površini glave i opekotine od sunca i psorijazu ne treba da koriste Pilfud kao ni osobe koje  imaju obrijanu glavu.

Pilfud se ne koristi ako paralelno primjenjujete kreme, ulja ili losione za lečenje bolesti na površini glave, poput ditranola za lečenje psorijaze, tretinoina za lečenje akni ili ostalih kožnih bolesti zatim kortikosteroida koji su protivupalni lekovi (hidrokortizon, betametazon dipropionat), ali i vazelin koji je često u voskovima ili gelovima za oblikovanje kose. Ne primenjujte ovaj rastvor ako nosite okluzivne zavoje ni ako niste sigurni da je Vaše vlasište normalno i zdravo.

Lekaru recite, pre nego počnete primenu Pilfuda, ako patite od srčanih bolesti ( angina, bol u grudima, poremećaj srčanog ritma ili brzine otkucaja srca, poremećaj cirkulacije…)

Postoji rizik da minoksidil, koji je aktivna supstanca Pilfuda stupiti u interakciju sa lekovima za regulaciju pritiska pa će im tako uvećati delovanje. Oprez je potreban ako Pilfud dospe u krvotok.

Nuspojave

Minoksidil može izazvati neka neželjena delovanja koja su povezana sa niskim krvnim pritiskom bolom u grudima, ubrzanim srčanim ritmom, nesvesticom, omaglicom, otocima šaka i stopala ili trajnim crvenilom. Ako se primeni po preporuci lekara, Pilfud vrlo retko izaziva neželjene reakcije. Izbegavajte kontakt sa osetljivim površinama kao što su oči, usta ili ispucala i oštećena koža. Pilfud se primenjuje samo na površini glave.

Primena

Jedan ml Pilfuda treba naneti dva puta dnevno na suvu površinu glave zahvaćenu gubitkom kose. Rastvor treba primenjivati dvaput na dan tokom minimum četiri meseca.

Cena leka je oko 2 500 dinara

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.