Phlebodia – lek za vene i hemoroide

0

Phlebodia je lek za proširene vene i hemoroide. Phlebodia tablete sadrže diosmin kao aktivnu supstancu. Proizvodjač leka je francuska farmaceutska kuća Innothera Chouzy. Phlebodia tablete povećavaj otpornost kapilara i tonus vena.

Primena leka Phlebodia

Koristi se za ublažavanje simptoma kao što su teške noge, preddekubitna stanja, akutni hemoroidi, kapilarna fragilnost (kao dodatna terapija) … Ovaj lek ima takav mehanizam dejstva da povećava dejstvo serotonina , adrenalina i noradrenlina pa tako povećava venski tonus i izražava svoje antiinflamatorno i antiedamatozno  dejstvo.

Kontraindikacije – kada lek nije preporučljivo primeniti

Nemojte koristiti ovaj lek ako ste legični na neku njegovu supstancu. Phleboda se ne sme koristiti u periodu dojenja.

Phlebodia lek

Mere opreza

Mere opreza su potrebne kod  akutnih hemoroida koji su možda pratioci drugih problema regija anusa. Zato terapija mora biti kratka a ako se u tom roku ne oseti poboljšanje, lečenje treba prekinuti i odrediti adekvatnu terapiju osnovne bolesti. Takodje, kod venske insuficijencije je potrebno da se javite lekaru ako nakon 15 dana ne osetite poboljšanje.

Preporuke tokom terapije

Tokom terapije ovim lekom se ne preporučuje dugo izlaganje suncu, preporučuju se duge šetnje i nošenje čarapa za cirkulaciju.

Preporuka je da Phebodia tablete pijete nakon jela.

Lek Phlebodia u trudnoći

Ne preporučuje se primena ovog leka tokom drugog stanja osim ako lekar nije drugačije odredio.

Lekar će najpre proceniti moguću korist terapije u odnosu na eventualan rizik po plod. Za sada, nema dovoljno dostupnih informacija o eventualnim neželjenim učincima po plod ako se ovaj lek uzima tokom drugog stanja.

<!–OffMiddle–

Doziranje leka Phlebodia

Uvek uzimajte lek Phlebodia tačno onako kako je to odredio Vaš lekar. Terapijski učinak će zavisiti od doziranja koje će pažljivo odrediti Vaš lekar.

Kod hronične venske insuficijencije doziranje je 600 mg ujutru, pre doručka. Za hemoroide, doza je 2 do 3 puta 600 mg pre obroka. Napomena: Ovaj lek sadrži malu dozu etanola i azo pigmenta za bojenje što treba imati u vidu zbog mogućih alergijskih reakcija.

Recite lekaru ako već uzimate neke lekove zbog mogućih interakcija a i kako bi Vam doktor propisao što adekvatniju dozu za terapiju.

Ne prekidajte terapiju ovim lekom na svoju ruku i bez konsultovanja sa lekarom.

Predoziranje: Ako slučajno uzmete više tableta Phlebodia,odmah se  javite lekaru.

U slučaju da ste zaboravili da uzmete odredjenu dozu u tačno vreme, sledeću tabletu popijte u sledećem terminu i nikada ne duplirajte dozu kako biste nadoknadili onu propuštenu.

Nuspojave (mogući neželjeni efekti leka)

Kao i svi lekovi tako i Phlebodia može izazvati neka neželjena dejstva koje se ipak neće ispoljiti kod svih pacijenata.

Od neželjenih efekatasuprijavljeni problemi  sa organima za varenje koji retko zahtevaju prekid lečenja Phlebodiom.

Od ostalih nuspojava, mogu se javiti reakcije na koži – osip, koprivnjača i svrab.

Lek Phlebodia se izdaje samo na lekarski recept. Tablete jačine 600 mg dostupne su u pakovanju od 15 ili 30 tableta.

Cena leka je oko 1000 dinara

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.