Oligovit – tablete i sirup za jači imunitet

0

Oligovit film tablete su kombinacija 10 vitamina i 10 najpotrebnijih minerala. Oligovit tablete podmiruju uvećane potrebe organizma za vitaminima i mineralima i da nadoknade njihov nedostatak u ishrani koji je obično posledica jednolične prehrane, dijete, alkoholizma… Vitamini i minerali koji ulaze u sastav Oligovit tableta mogu da doprinesu povećanju otpornosti organizma prema bolestima – jačaju imunitet. Ovi sastojci utiču na pravilan rast, razvoj i normalno funkcionisanje organizma. Oligovit tablete se preporučuju za odrasle, dok je preparat koji je namenjen deci – izradjen u vidu Oligovit sirupa.

Namena

Oligovit film tablete se preporučuju kao dodatak ishrani u stanjima neadekvatne ishrane, zatim
kao dopuna vitaminima i mineralima za trudnice i za dok traje i dojenje, zatim kod premorenosti nakon teškog fizičkog napora, tokom oporavka bolesti koje su bile praćene povišenom telesnom temperaturom, u stanjima posle operacija i hirurških intervencija, kod zaostajanja u rastenju, u slučajevima nedostatka apetita, gubitka u telesnoj masi, zatim, kod stresnih stanja koja zahtevaju više vitamina i minerala.

Oligovit tablete

Način primene i doziranje

Uobičajeno doziranje je jedna film tableta dnevno. Ova doza se ne sme prekoračiti!
Napomena – Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Kontraindikacije

Primena Oligovit tableta nije dozvoljena osobama koje su osetljive na bilo koji sastojak proizvoda.

Neželjena dejstva – nuspojave

Ne preporučuje se paralelna primena drugih preparata koji sadrže vitamin A i D zbog mogućnosti pojave hipervitaminoze.

Oligovit se pije pre ili posle jela?

Usled mogućih interakcija gvožđa i kalcijuma sa pojedinim namirnicama i lekovima, Oligovit tablete uzimaju minimum najmanje dva sata pre ili posle njihove primene. Te namirnice su :
U te namirnice spadaju: mleko i mlečni proizvodi, jaja, spanać, hleb i pecivo od integralnog brašna, žitarice, testenina, čaj, kafa i kakao.

Oligovit i primena drugih lekova

Ako već primenjujete neke lekove a planirate da počnete sa korišćenjem Oligovita, važno je da se konsultujete sa svojim lekarom, jer sa nekim lekovima, Oligovit može stupiti u reakciju, samnjiti ili potencirati njihovo dejstvo.

Oligovit tablete ne treba istovremeno koristiti sa sledećim lekovima: tetraciklinom, hloramfenikolom, rifampicinom, metildopom, penicilinom, hinolonima, paracetamolom, indometacinom, penicilaminom, antacidima sa aluminijumom, kalcijumom i magnesiumom.

Napomena: Oligovit tablete, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti mogu koristiti jedino nakon konsultacije sa lekarom.

Oligovit sirup za decu

Oligovit je vitaminski sirup za decu koji se koristi kao dodatak ishrani. On je dodatni izvor vitamina i sadrži: Vitamine A, D, E, C, B, Pantotensku kiselinu i Niacin. Ovaj sirup je namenjen za decu kao dodatak ishrani deci kod kojih mogu da se jave povećane potrebe za vitaminima koji su im neophodni za normalan rast i razvoj. Ne zamenjuje raznovrsnu hranu.

Oligovit vitaminski sirup sadrži devet vitamina koji su neophodni za nesmetano odvijanje važnih
metaboličkih i biohemijskih procesa u organizmu. Vitamin A je važan za vid, epitelizaciju i razvoj kostiju a vitamin D je neophodan za metabolizam kalcijuma,

Cena pakovanja Oligovit tableta je oko 400 dinara. Proizvodjač Oligovit preparata je Galenika, Beograd.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre
upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim
reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.