Oligogal se – kapsule za jačanje imuniteta

0

Dejstvo preparata Oligogal Se

Oligogal Se kapsule su prirodni dijetetski proizvod. On sadrži organski vezan selen na bazi biotehnološki obogaćenog pivskog kvasca a u kombinaciji sa važnim i vrednim vitaminima: A, C i E.

Selen je esencijalni oligoelement. To znači da je prekopotreban u procesu normalnog funkcionisanja ljudskog organizma. Usled čestog deficita u lancu ishrane, selen se u nedovoljnoj meri unosi u organizam. Poznato je da nedostatak selena može da se nadoknadi svakodnevnim uzimanjem kroz preparate kao što su tablete Oligogal Se. Oligogal Se je prirodni mineralno -vitaminski dijetetski proizvod sa organski vezanim selenom.

Inače se preporučuje unošenje selena u količinama od 0,05 do 0,2 mg, dnevno u vidu dodatka svakodnevnoj ishrani. Biohemijska uloga selena i vitamina A, C i E je najpre u odbrani organizma od oksidacionih oštećenja – za imunitet, a zatim i u procesu regulacije bioloških oksido-redukcionih procesa. Selen je zato važan za održavanje ravnoteže u organizmu i za usporavanje starenja.

Oligogal se kapsule

Dejstvo i sastav

Kada je čovek izložen stresnim uslovima, toksičnim i drugim štetnim agensima (kao što su teški metali, UV i jonizujuće zračenje, smog, pušenje duvana, preterivanje sa konzumiranjem alkoholnih pića…) aktivni sastojci preparata- selen i vitamini A, C i E imaju antioksidativno i protektivno – zaštitno dejstvo.

Selen ima zaštitni efekat u direktnom dodiru sa štetnim agensima (poput toksičnih olova, žive, kadmijuma), koji su uneti u organizam. Istraživanja su dokazala da nedostatak selena u ishrani dovodi do rojnih oboljenja, uglavnom kardiovaskularnog i lokomotornog sistema, uz dodatno smanjenje opšte otpornosti organizma i fiziološke aktivnosti.

Primena organski vezanog selena omogućava pozitivne efekte u slučaju zapaljenskih procesa, respiratornih smetnji i oštećenja jetre i vida. Takodje, poznat je njegov pozitivan učinak na potenciju, plodnost i trudnoću, smanjuje rizik od razvoja kancera.

Dodatna prednost je energetska vrednost Oligogala Se koja je praktično zanemarljiva – (oko 1,00 kJ ima u jednoj kapsuli preparata).

Način primene i doziranje preparata

Preporučena doza je jedna kapsula Oligogala Se po danu.

Napomena: Proizvod ne sadrži gluten. Kapsule Oligogal Se mogu se koristiti tokom dužeg vremenskog perioda.

Kontraindikacije – ko ne bi trebalo da koristi Oligogal Se

Oligogal Se kapsule ne treba da primenjuju osobe koje imaju alergiju na bilo koji sastojak kapsula. Osobe koje imaju šećernu bolest, Oligogal- Se kapsule smeju da piju jedino nakon konsultacija sa lekarom. U dosadašnjoj primeni ovih kapsula nisu zabeleženi negativni efekti preparata kao ni nepodnošljivost na preparat.

Oligogal Se i drugo stanje

Korišćenje vitaminskih i mineralskih preparata u trudnoći zahteva prethodnu konsultaciju sa lekarom koji vodi trudnoću. Inače su vitamini i Selen potrebni tokom drugog stanja, ali o njihovom nadomeštanju se mora pažljivo voditi računa.

Oligogal Se i primena kod dece

Oligogal Se se proizvodi u obliku preparata za decu, ali se svi suplementi kod dece smeju primenjivati nakon odobrenja pedijatra ili po savetu farmaceuta.

Pakovanje Oligogala Se sadrži  30 kapsula

Cena kutije kapsula Oligogal Se je oko 350 dinara. U apotekama se mogu nabaviti i bez lekarskog recepta. Proizvodjač je farmaceutska kuća, Galenika, Beograd.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.