Naturoplex – tablete protiv urinarnih infekcija

0

Naturoplex preparati namenjeni su lečenju urinarnih infekcija.

Naturoplex Brusnica

Doziranje i primena:

Odrasli i deca koja imaju više od 3 godine: 1 do dve tablete dnevno. Ne smeju se prekoračiti preporučene dnevne doze! Napomena: Dodaci ishrani ne mogu biti zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Kontraindikacije

Naturoplex Brusnica se ne preporučuje kod preosetljivosti na neku od komponenti preparata. Naturoplex tablete se ne koriste u trudnoći, kod dojilja niti kod dece koja su mladja od 3 godine. Interakcije sa drugim lekovima kao ni neželjena dejstva na preparat nisu poznati.
Pakovanje Naturoplex Brusnica sadrži 20 kapsula.

Naturoplex i alkohol nisu posebno kontraindikovani.

Naturoplex tablete

Doziranje i način upotrebe

Dnevna doza preparata koja se preporučuje je 3 puta 3 tablete. Kod akutnih infekcija preporuka je da tretman traje 15 dana, za hronične urinarne infekcije – 24 dana i za profilaksu recidiva, odnosno da se spreči povratak simptoma – 24 dana. Naturoplex se može se koristiti samostalno ili u vidu dodatka terapiji antibioticima.

Naturoplex preparat za muškarce

Lekar Vam preparate Naturoplex može preporučiti ako je prostata upaljena.

Kontraindikacije

Lek se ne može koristiti u slučaju reosetljivosti na neku od komponenti preparata. Ne preporučuje se deci koja su mladja od 12 godina, kao ni dojiljama i trudnicama. Interakcije sa drugim preparatima kao ni neželjeni efekti Naturoplexa za sada nisu zabeleženi. Napomena: Ako se tokom primene preparata javi bilo kakva reakcija kao što su alergijske reakcije, mučnina, povraćanje, crvenilo kože, svrab, gušenje i nedostatak vazduha treba odmah prestati sa uzimanjem preparata.

“Naturoplex rešava” sadrži u pakovanju 36 tableta.

Sastav Naturoplex Brusnica preparata

Jedna kapsula preparata Naturoplex sadrži 250 mg sprašenog ploda brusnice. Reč je o Američkoj brusnici (sok, opna, mesnati deo i seme).

Francuska Agencija za Bezbednost Hrane potvrdjuje je da aktivne materije u dnevnoj dozi preparata Naturoplex Brusnica imaju efikasno dejstvo u sprečavanju prijanjanja štetnih bakterija za zidove urinarnog trakta, pa štetne bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju. Dejstvo traje i do 24 sata.

Sastav i dejstvo preparata – Naturoplex: Jedna tableta preparata Naturoplex sadrži suve ekstrakte korena Rosae levigatae, korena Melastomae normalis, suvog ekstrakta rizoma Smilacis chinae, suvog ekstrata Lygodii japonici i suvog ekstrakta Centellae asiaticae.

Dejstvo Naturoplexa

Dejstvo Naturoplex preparata je najpre antibakterijsko, tablete deluju na širok spektar gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija. Ovde spadaju Escherichia coli, Baccilus proteus, Staphylococcus aureus, Streptococcus, i gljivica Candida albicans. Antinflamatorno dejstvo omogućava da smanjuje upalu, analgetičko da ublažava bol a diuretičko delovanje pomaže u izbacivanju tečnosti iz tela, jer skraćuje vreme zadržavanja urina u mokraćnoj bešici, što je neretko jedan od uzroka infekcija. Ovaj preparat takodje jača imunitet sluzokože urinarnog trakta i stimuliše odbrambene ćelije sluzokože mokraćnih puteva.

Naturoplex za ešerihiju: Aktivna jedinjenja iz preparata vezuju se za receptore na površini bakterije Escherichia coli i tako onemogućavaju njeno vezivanje za zidove mokraćnih puteva i olakšavaju izbacivanje, pa se tako i umanjuje rizik od razvoja infekcija i vraćanje bolesti. Naturoplex se može primenjivati istovremeno sa kontraceptivima.

Cena pakovanja Naturoplexa je oko 600 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na preparat, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.