Mumie – za začanje imuniteta kod dece

0

Mumie tablete su prirodni preparat, koji je preporučljiv osobama koje pate od slabosti imuniteta ali i uopšte u cilju zaštite celokupnog zdravlja čoveka. Prema navodima proizvodjača, tablete sadrže čistu lekovitu izvornu smolu, pa tako jedna tableta sadrži 200mg očišćenog Mumie.

Primena preparata

Mumie tablete se prvenstveno koriste za zaštitu zdravlja i za imunitet – za poboljšanje imunog odgovora čoveka u stanjima kada je izloženiji infekcijama. Ovaj preparat usporava proces starenja organizma i ima regenerativno dejstvo na čitav ljudski organizam.

Mumie tablete

Način upotrebe i doziranje tableta

Mumie tablete se piju u količini od jedne do 3 tablete po danu i to pre obroka. Tablete se takodje mogu rastvoriti u šoljici vode itako piti kao lekoviti rastvor. Naravno, mogu da se piju i kao obične tablete sa malo vode.

Pakovanje – Mumie tablete su na domaćem tržištu dostupne u pakovanjima od 30 i od 60 tableta.

Šta je mumio?

Mumio je prirodna smola, nalik asfaltu, koja nastaje u procepima stena i u pećinama Tibeta, Altaja i Srednje Azije na velikimnadmorskim visinama. Crne je ili tamno smedje boje i ima gorak ukus zbog čega mnogima ne prija jer njegov ukus na nepcima dugo traje. U srednjem veku je bio vrlo popularan lek i koristili su ga uglavnom u lečenju preloma, bronhitisa, rana, za jačanje organizma, za želudac, opekotine, bubrege…

Smolaste je strukture, čvrst dok na visokim temperaturama prelazi u tečnije stanje i postaje lepljiv. Posebnom filtracijom dobija sečisti mumio  smola od koje se prave tablete i kapsule,tinkture, masti, balzami, vaginalete…

Sastav mumio smole

Po svom sastavu mumio je zapravo kompleksan mozaik organskih i neorganskih jedinjenja koje su kroz proces polimerizacije, mešanja i taloženja tokom dugog vremenskog perioda dobile smolastu strukturu. Sadrži od 20 do 25 mikroelemenata, raznih organskih sastojaka, vitamina u tragovima i 6 aminokiselina.

Proces nastanka mumija u prirodi još je nerazjašnjen mada su neka su posmatranja pokazala da se radi o procesu fosilizacije. U zavisnosti od vrste, mumio može biti samo biljnog ili samo životinjskog porekla. Neki autori tvrde da je mumio zapravo produkt mumificiranja košnica i voska divljih pčela.

Savremena medicina, sprovela je dosta ispitivanja dejstva mumia smole na ljudsko zdravlje. Neka istraživanja navode da mumio ubrzava zarastanje kostiju , podstiče regeneraciju oštećenog tkiva i ubrzava zarastanje rana. Ova smola je dala i dobre rezultate u tretiranju paradontoze. Pozitivno utiče na periferne nerve, neuralgije i nervne završetke, jer poboljšava prenos nervnih impulsa i podstiče brži oporavak od bolesti.

Dokazano je da pomaže kod lečenja čira na dvanaestopalačnom crevu i na želucu. Povoljno deluje i kod šećerne bolesti i regulacije šećera, podstiče ceo metabolizam. podiže odbrambeni i imuni sistem organizma, zbog čega se preporučivao kao preventiva i pomoćno lekovito sredstvo kod plućnih bolesti i tuborkuloze.

Ne preporučuje se osobama koje boluju od kancera kao ni ljudima sa problemom sa krvnim pritiskom. Ako želite da primenite ovaj preparat za decu ili bebe, obavezno konsultujte pedijatra.

Cena preparata u zavisnosti od veličine pakovanja je od 800 do 1 300 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.