Multilac – probiotske kapsule

0

Multilac probiotske kapsule koriste se kao pomoć i lek kod poremećaja funkcionisanja creva (npr. opstipacija – zatvor ili dijareja – proliv različitog porekla) i u periodima kada postoji povećana osetljivost na različite crevne i stomačne infekcije.

Multilac  je simbiotski preparat. Ovaj probiotik sadrži čak 9 sojeva probiotskih bakterija i prebiotik. Tablete su proizvedene inovativnom tehnologijom inkapsulacije što mu obezbeđuje bolju stabilnost i veću efikasnost dejstva.

Doziranje

Dovoljna je svega jedna kapsula dnevno da biste rešili problem u funkcionisanju creva. Kapsulu je nabolje popiti sa malo vode i u isto vreme svakog dana. Najbolje je jednu kapsulu popiti uveče – pre spavanja. Deca koja mogu da progutaju kapsulu takodje treba da piju dozu od jedne kapsule dnevno ( poželjno takodje pre spavanja ).

Multilac kapsule

Sadržaj Multilac kapsula

1 kapsula sadrži: bakterije Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum i prebiotski sastojak: oligofruktozu.

Napomena: Ove kapsule mogu da koristiti i osobe koje su osetljive na laktozu.

Pakovanje sadrži 10 kapsula.

Multilac Baby – probiotski preparat za bebe

Multilac Baby je sinbiotik koji sadrži fruktooligosaharide FOS i devet sojeva živih bakterija uključujući i Lactobacilius rhamnosus GG. Multilac Baby je preparat koji je proizveden inovativnom tehnologijom mikroinkapsuliranja – “Micro Mure” koja štiti bakterije uz dva sloja: proteinski  i polisaharido-hidrokoloidni. Dupli protektivni sloj štiti bakterije od destruktivne aktivnosti želudačnog soka i digestivnih enzima.

Ova najsavremenija proozvodna tehnologija produžava aktivnost i povećava efikasnost bakterija koje se nalaze u kapsulama.

Fruktooligosaharidi stimulišu rast bakterija, olakšavaju naseljavanje creva i tako omogućavaju produžavaju njihovu aktivnost i dejstvo.

Multilac Baby ne sadrži mleko ni kazein, a ga zato mogu bezbedno koristiti i osobe koje su alergične na takve proizvode.

Multilac Baby se u vidu dodatka ishrani preporučuje kod beba starosti četiri meseca i kod starije dece.

Namena:

Održavanje normalne crevne flore i olakšavanje funkcionisanja crevnog sistema.  Korišćenje tokom i posle terapije antibioticima. Poremećaji normalnog funkcionisanja creva. Periodi povećane osetljivosti i podložnosti infekcijama.

Kontraindikacije

Multilac Baby ne treba da koristite osobe koje su alergične (preosetljive) na bilo koji sastojak ovog proizvoda.

Multilac i alkohol nisu posebno kontraindikovani.

Kako se upotrebljava Multilac Baby

Deca starosti četiri meseca i starija deca treba da koriste jednu kesicu dnevno. Bebama koje su starije od 4 meseca sadržaj kesice treba rastvoriti u vodi ili mleku (majčinom mleku ili u formuli za odojčad).

Deca koja imaju dve godine ili su starija kao i odrasli: sadržaj treba pomešati sa vodom, mlekom, jogurtom ili uzeti direktno iz kesice.

Preporučena dnevna doza ne sme se prekoračivati!

Npomene i važne informacje: Multilac Baby se čuva na temperaturi do 25 stepeni, na suvom mestu, zaštićenom od svetlosti. Multilac Baby se ne čuva u frižideru. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Proizvod je namenjen bebama koje imaju više od 4 meseca i deci. Pakovanje sadrži  10 kesica

Cena Multilac kapsula je oko 400 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.