Magnetrans – tablete protiv stresa

0

Magnetrans granule i tablete sadrže mineral magnezijum. Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala koji su potrebni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. Uz pomoć magnezijuma, pokreće se oko 300 metaboličkih procesa u telu čoveka.

Magnezijum ima blagotvorno dejstvo ako ste pod stresom ili hroničnim pritiskom. Na primer, ako često konzumirate kafu, crni čaj ili neke druge kofeinske napitke može se desiti manjak magnezijuma u organizmu. Ovaj metal je takodje bitan za razvoj zdravih kostiju. Preko 50 odsto magnezijuma u ljudskom telu je u kostima. Pored toga ima dejstvo i na nervni sistem jer smanjuje osećaj umora i simptome depresije i anksioznosti.

Magnetrans lek

Zašto je magnezijum važan za zdravlje?

Magnezijum neutrališe negativno dejstvo stresa. Ako ste dugo pod stresom ili pritiskom, magnezijum će blagotvorno delovati na Vaš nervni sistem. Unos magnezijuma pomaže i opštem stanju organizma.

Takodje, ako redovno pijete kafu, crni čaj i napitke koji sadrže kofein, treba da znate da kofein izaziva oslobađanje magnezijuma, pa je nephodan njegov dodatni unos.

Magnezijum pozitivno utiče na raspoloženje: rezultati studija ukazuju da magnezijum smanjuje osećaj umora, depresije, i simptome anksioznih stanja.

Lek Magnetrans – dejstvo

Tablete Magnetrans deluju brzo i obnavljaju rezerve magnezijuma potrebne organizmu.

Visoko je doziran i prilagođen za uzimanje jednom na dan. Sto posto dnevnih potreba magnezijuma omogućava se tako tek jednim potezom. Granule se upotrebljavaju direktnom oralnom konzumacijom iz kesice. Magnetrans ima i prijatan ukus limuna i grejpfruta.

U organizmu čoveka prisutno je izmedju 24 i 30 grama magnezijuma. Od toga, 60% je u kostima, 35% u skeletnom i srčanom mišiću, a ostatak je rasporedjen u jetri, bubrezima, mozgu i eritrocitima. Kao mineral, magnezijum je izuzetno važan jer utiče na oko 300 različitih metaboličkih procesa u ljudskom telu.

Magnetrans tablete ili granule su najpre neophodne za zdravo funkcionisanje muskulature, ali podjednako i za razmenu energetskih materija, jaku strukturu kostiju, za održavanje ravnoteže elektrolita i kod pravilnog rada nervnog sistema.

Nedostatak magnezijuma pokazuje se na različite načine: Simptomi su uglavnom u vidu drhtanja mišića ili grčeva u mišićima, posebno u listovima.

Podložnost stresu i stanja napetosti kao što je na primer drhtanje očnog kapka takođe mogu biti simptom toga da je došlo do nedostatka magnezijuma.

Zašto se i kada javlja nedostatak magnezijuma?

Kod povećanih potreba u periodima života kao što su rast i razvoj, u trudnoći, tokom izloženosti stresu, u slučaju nedovoljnog unosa – dijete, posebni režimi ishrane, ishrana bazirana isključivo na mlečnim proizvodima i na niskim količinama belančevina.

Ako koristite lekove kao što su diuretici.

Nedostatak magnezijuma javlja se i u stanjima različitih bolesti kao što su kardiovaskularna oboljenja, hirurško odstranjenje tankog creva, kod alkoholizma i kod diabetesa mellitusa.

Kada se preporučuju tablete Magnetrans?

Hronični umor, bolovi i grčevi u mišićima

Za pravilan rad nervnog sistema

Za održavanje tonusa krvnih sudova

Za prevenciju srčanih oboljenja, aritmija i visokog krvnog pritiska

Za uravnotežen metabolizam, pravilno varenje i prevenciju opstipacije

U slučaju premenstrualnih tegoba

U prevenciji migrene

Cena leka u apotekama je oko 500 dinara. Proizvodjač Magnetransa je Hemofarm, Vršac.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.