Lutein – tablete za bolji vid i imunitet

0

Pošto ljudski organizam svakodnevno koristi vitamine i minerale, njihova pravilna nadoknada je od ključnog značaja. Tablete Centrum Lutein sadrže kompletan sastav vitamina i važnih minerala, kao i esencijalne mikroelemente i lutein.

I kod ljudi koji vode računa o ishrani mogu se desiti nedostaci nekih hranljivih materija, pa se moraju nadoknadjivati.

Pored luteina koji je važan za oči i koji se primenjuje za bolji vid, Centrum Lutein sadrži i prekopotrebne vitamine: B vitaminski kompleks prilagođen je zadovoljenju dnevnih energetskih potreba, vitamini C i E, uz cink i selen prilagođeni su tako da obezbede dobro funkcionisanje imunološkog sistema, dok vitamini A, C i niacin imaju važnu ulogu u održavanju zdrave kože, očiju i postizanju lepšeg izgleda kože.

Lutein tablete

Od ostalih sastojaka preparata, izdvajamo gvožđe koje je neophodno za transport kiseonika kroz krvotok, kao i bakar koji pomaže iskorišćavanju gvožđa u organizmu. Mangan, magnezijum i fosfor imaju ogromnu ulogu u održavanju nivoa energije u organizmu tokom čitavog dana. Takođe, tu je i jod, koji je nezamenjiv u metabolizmu energije.

Imunitet

Optimalan unos vitamina C, E i A, selena i cinka značajno doprinosijačem imunim odgovoru.

Koža

Koža ima važne funkcije, poput stvaranja vitamina D. Centrum Lutein kombinacijom vitamina A, C, biotina i niacina u tabletama, doprinosi zdravlju kože.

Stres

Poznato je da zagađenje vazduha, sunce i izduvni gasovi deluju stresno na organizam. Kompleks važnih antioksidanasa uz tableta Centrum Luteina pomaže organizmu da se izbori sa sve većim izazovima životne sredine.

Dobar vid

Utvrdjeno je da pravilna ishrana značajno utiče na očuvanje funkcija vida. Glavne hranljive materije su vitamin A i lutein, koji se nalaze u Centrum Lutein tabletama.

Kosti

Ljudske kosti su sagrađene od raznih minerala i konstantno se regenereišu tokom celog života.Za pravilnu nadoknadu neophodnih vitamina i minerala, i razvoj i očuvanje kostiju, posebno je blagotvorna kombinacija hranljivih materija iz Centrum Lutein tableta. Sastoji se od vitamina D i K, kalcijuma, magnezijuma i mangana – svih elemenata koji su neophodni za izgradnju i očuvanje jakih kostiju.

Centrum sadrži i 100 nanograma joda koji je neophodan za proizvodnju tiroidnih hormona i za normalno funkcionisanje štitaste žlezde.

Doziranje

Preporučeno doziranje je jedna tableta dnevno. Tablete su posebno obložene pa ih to čini lakšim za gutanje. Tabletu možete i da prepolovite pa popijete.

Napomena: Ovaj preparat nije zamena za raznovrsnu ishranu.

Nuspojave

Preprati luteina sigurni su za primenu, čak i u velikim dozama.

Lutein tablete u trudnoći i ostale napomene (kontraindikacije)

Za trudnice i dojilje se upotreba ne preporučuje zbog manjka dokaza o štetnosti na plod. Ako ste u drugom stanju, obavezno konsultujte lekara pre uzimanja ovih tableta zato što sadrže vitamin A. Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Ovaj preparatje pogodan i za osobe sa netoleroncijom na gluten H i za dijabetičare.

Preparat OCUVITE LUTEIN

Ocuvite Lutein sadrži vitamine C i E, minerale: cink i selen, lutein i zeaksantin. Doprinosi zdravoj ishrani oka. Koristi se kao dodatak ishrani, za prevenciju i zaštitu raznih oboljenja, kao što su srčana i neurološka oboljenja, kao i staračka očna oboljenja.

Doziranje: Preporuka je po jedna tableta dva puta dnevno, sa malo vode uz jelo.

Cena leka po pakovanju od 30 tableta je oko 900 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene preparata pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.