Lacalut – rastvor za ispiranje desni

0

Retki su oni koji nisu nikada imali problem sa upalom desni. Osim karijesa, upala desni je najraširenija bolest koja pogadja zube i usnu duplju.

Zdrave desni podrazumevaju svetlo ružičastu boju, i ne krvare. Desni su baza zuba sve do starosti i zato ih treba čuvati i negovati. Ipk, često su sklone promenama, mogu da oteknu, crvene , i postaju osetljivije i na najmanji dodir krenu da krvare. Ako se upala desni ne tretira pravilnom higijenom, i na vreme, ona će napredovati tako što će zahvatiti dublja tkiva i uzorokovati dodatne komplikacije u usnoj duplji. Na primer, nelečeni gingivtis zahvatanjem dubljih tkiva uzrok je parodontoze. U početnoj fazi upale i bolesti desni je moguće jednostavno i uspešno lečiti.

Lacalut rastvor

Lacalut linija za negu i čuvanje zdravlja zuba

Lacalut aktiv linija proizvoda pruža punu zaštitu i sprečavanje parodontoze ili suzbijanje već prisutnih simptoma. Redovnom primenom LACALUT aktiv prouzvoda sprečava se upala desni, smanjuje se krvarenje, usporava taloženje zubnih naslaga i stopira se povlačenje desni, čijim masiranjem se povećava prokrvljenost, a samim tim i snabdevanje hranljivim materijama, dok u isto vreme štiti zube od karijesa. Osnovna aktivna materija u Lacalut produktima je aluminijum-laktat. To je specifično sredstvo, posebno delotvorno na desni jer trenutno zaustavlja krvarenje i znakove upala.

LACALUT aktiv rastvor za ispiranje treba koristiti za ispiranje usnu duplju pre pranja zuba budući da otapa plak i naslage bakterija na zubima. Najbolje je koristiti Lacalut rastvor u kombinaciji sa Lacalut pastom za zube.

Dodatno se preporučuje korišćenje LACALUT aktiv četkice sa mekim vlaknima koja dodatno štite bolne i osetljive desni od krvarenja.

Način korišćenja rastvora Lacalut

Najpre treba ispirati usnu duplju sa 10 ml nerazređenog rastvora tokom pola minuta, a onda ispljunuti i nikako ne ispirati usta vodom. Posle primene, bočicu treba dobro zatvoriti!

Lacalut rastvor je idealan za svakodnevnu zaštitu osetljivih zuba od karijesa. Čisti i neguje zube pre pranja i posle jela a posebno kod osoba koje nose zubne proteze.

Tečnost za negu usne duplje možete koristite ujutru, tokom dana ili naveče. Slučajno gutanje rastvora je bezopasno, ali nemojte gutati preparat!

Napomena: Rastvor je namenjen samo za spoljašnju upotrebu. Čuvajte bocu rastvora na sobnoj temperature, van domašaja dece i bez izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti.

Pakovanje rastvora za ispiranje sadrži 300 ml tečnosti.

Lacalut rastvor za izbeljivanje – Lacalut white

Ovaj rastvor zatvara i remineralizuje zubnu gleđ i zato je odlična dopuna pasti za zube.  Svakodnevnom upotrebom štiti belilo Vaših zuba.

Lacalut pasta za izbeljivanje zuba

Nežne čestice iz Lacalut paste aktivno čiste i čuvaju prirodnu belinu zuba, i ne oštećuju zubnu gleđ. Lacalut white pasta vraća prirodnu boju Vaših zuba a eliminiše i prebojenost koja je posledica dejstva nikotina iz cigareta kodpušača, čajem, kafom i drugim prehrambenim namirnicama. Pasta takodje vraća neophodne minerale zubnoj gleđi i zube čuva od karijesa. Sadržaj fluorida je 1357 ppm. a pakovanje sadrži 75 ml paste.

Lacalut u trudnoći

Tokom drugog stanja zubi i desni traže revnosniju negu. Moguće je da Vam je lekar koji vodi trudnoću već propisao oralne preparate namenjene čuvanju zdravlja zuba, a o primeni svih drugih preparata za spoljnu namenu, poželjno je sa se sa lakarom dodatno konsultujete.

Cena Lacalut rastvora je oko 500 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.