Immunotrofina – preparat za jači imunitet

0

Immunitrofina je sirup koji je zapravo kombinacija sastojaka koji poboljšavaju metabolizam limfnog tkiva, jačaju snagu odbrambenog sistem – imunitek, umanjuju pojavu simptoma koji su u vezi sa uvećanjem “trećeg” krajnika i čestim infekcijama gornjih disajnih puteva.

Nedostatak vitamina, minerala i aminokiselina u organizmu neophodan je za adekvatan imuni odgovor dece na infekcije, pa se njihovim dodatnim unošenjem, kada je to potrebno, omogućava pravilan rast, razvoj i funkcionisanje krajnika i zaštita prema bakterijama i virusima.

Ovaj sirup za imunitet utiče na smanjenje zdravstvenih problema kao što su: začepljen nos, disanje na usta, hrkanje, kašalj koji duže traje ili se često javlja, iscedak iz nosa, loš apetit, poremećaj sa snom, učestali bronhitisi i upale ždrela, ponovljene upale srednjeg uha… Ove tegobe su najčešće karakteristične za decu predškolskog uzrasta. Obično su ponavljene infekcije gornjih disajnih puteva posledica nepravilnog rada i unkcionisanja krajnika, kako nepčanih, tako i “trećeg” krajnika, koji imaju važnu funkciju u imunom sistemu kod dece.

Immunotrofina sirup

Primena Immunotrofina sirupa

Immunotrofina sirup se preporučuje u slučaju uvećanja “trećeg” krajnika, kod čestih infekcija gornjih disajnih puteva, nakon hirurških intervencija, kao dodatak terapiji antibioticima i antipireticima kao i u slučaju problema sa nedostatkom joda.

Sastav Immunotrofina sirupa

Glukan, Jod, Arginin, Vitmini: B5, B6 i B 12.

Glukan koji se nalazi u sirupu je prečišćeni složeni šećer koji se dobija iz ćelijskog zida gljivice Saccharomyces cerevisiae. Spada u “modifikatore imunog odgovora” zato što uspešno potencira imuni odgovor kako protiv virusnih tako i protiv bakterijskih izazivača infekcija i bolesti.

U sirupu je ovaj šećer prisutan u tehnološki unapređenom obliku zahvaljujući kome je obezbeđena odlična gastrointestinalna podnošljivost (ne pravi probleme sa varenjem) i kontrolisano oslobađanje aktivne materije.

Jod je element od esencijalne važnosti a njegov nedostatak uglavnom je osnovni faktor poremećaja u rastu dece i razvoju limfnog prstena. To je deo limfnog tkiva i kod dece predstavlja prvu i najznačajniju liniju odbrane organizma od štetnih efekata iz spoljne sredine.

Arginin ima uticaj na sintezu hormona rasta, koji se inače sintetiše za vreme noćnog sna. Deca koja pate od problema sa krajnicima obično imaju i poremećaj spavanja, usled čega je poremećena i sinteza ovog važnog hormona, pa se dešava da deca zaostaju u rastu. Arginin takodje pozitivno utiče na opštu slabost, umor i nezainteresovanost, koja je neretko karakteristika dece koja imaju navedene probleme.

Vitamin B5 ima funkciju u normalnom rastu u razvoju dece,  štiti mukozu i učestvuje u formiranju i aktiviranju antitela. Ima pozitivno dejstvo na epitel, pa se primenjuje u tretmanima zapaljenja gornjih disajnih puteva.

Vitamin B6 je nezamenljiv jer nedostatak ovog vitamina može uzrokovati razne poremećaje na nivou imunog odgovora.

Vitamin B12 je važan za koncentraciju i apetit, stimuliše rast i ima važnu funkciju u produkciji crvenih krvnih zrnaca.

Doziranje sirupa i način upotrebe

Deca koja imaju manje od 3 godine, treba da jednom dnevno uzmu pola dozirne kašikice – 5 ml sirupa.

Deca koja su starija od 3 godina, jednom dnevno uzimaju jednu dozirnu kašikicu – 10 ml sirupa.

Sirup je najbolje uzimati između obroka ili na način koji je savetovao lekar.

Bočica sadrži 200 ml sirupa. Cena leka je 1 550 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.