Immunitea – za jačanje imuniteta

0

Lek Immunitea je dodatak ishrani na bazi severnoameričkog žen-šena a koristi se za imunitet i zaštitu zdravlja. Kapsule su razvijene na bazi snažne i efikasne prirodne formule kanadskog porekla.

Immunitea nije samo ekstrakt biljke žen-šena. Aktivna komponenta Immunitee je zapravo patentiran ekstrakt koji sadrži minimum 40 posto prirodnih poli-furanosil-piranosil saharida iz severnoameričkog žen-šena (latinski naziv – panax quinquefolius).

Ovi saharidi, naučno i klinički je dokazano, stimulišu umnožavanje i aktivnost i funkcionalnost limfocita. Tradicionalna primena žen-šena uglavnom se vezuje za kineski žen-šen i za aktivni sastojak ginsenoide. Takav sadržaj je minimalizovan i to frakciji koja čini ovaj preparat jedinstvenim. Immunitea ciljano stimuliše aktivnost imunološkog odgovora i to bez ikakvih drugih sporednih dejstava – ozbiljne nuspojave nisu zabeležene , što je velika prednost pri korišćenju kapsula.

Immunitea tablete

Osnovna namena kapsula

Immunitea kapsule su namenjene za jačanje imuniteta zbog prevencije infektivnih bolesti poput bakterijskih i virusnih infekcija.

Istraživanja učinka Immunitee

Kliničke studije koje su rasjene na Univerzitetu u Alberti i na Univerzitetu u Feniksu u Arizoni su pokazale da Immunitea, u preporučenoj dozi, veoma efikasno povećava i održava aktivnost limfocita u Ijudskom organizmu do 40%. To uključuje B i T limfocite, kao i NK ćelije i makrofage. Takodje, , Immunitea uvećava i međusobnu komunikaciju tih ćelija na taj način što proizvode veće količine prirodnih hemijskih medijatora poput antitela IgG familije.

Dosta kliničkih i naučnih ispitivanja dokazuju da porast imuniteta korišćenjem ekstrakta poli- furanosil-piranosil saharida iz severno američkog žen-šena ima direktan uticaj na značajno smanjene rizika jednog broja oboljenja.

U najsadržajnijoj kliničkoj studiji koja je urađena na Medicinskom fakultetu Univerziteta Alberte u Kanadi posmatrane su dve grupe ispitanika tokom četiri meseca. Grupa koja je redovno uzimala ekstrakt poli-saharida iz severnoameričkog žen-šena je za oko 50 posto smanjila rizik prehlada u odnosnu na kontrolnu grupu.

Rezultati su pokazali da u slučaju pojave bolesti, poli-furanosil-piranosil saharidi smanjuju jačinu i trajanje simptoma za 55%.

Kada je reč o probavnom sistemu, na Univerzitetu Alberte u Kanadi su vršena su ispitivanja koja su pokazala jak uticaj na efikasnost imunološkog sistema, čime se omogućava da se lakše i efikasnije savladaju razne stomačne tegobe virusnog i bakterijskog porekla.

Sve beneficije preparata odnose se da nije reč o običnom ekstraktu žen-šena već da je u pitanju prefinjenost i specifičnost uzgoja, kao i metoda dobijanja polisaharida iz ženšena.

Sva istraživanja pokazuju da Immunitea pruža izuzetno efikasnu zaštitu ljudskog organizma od rizika oboljevanja Kod osoba koje nisu uzimale Immuniteu i u slučaju pojave prvih simptoma po rezultatima ispitivanja tretman Immuniteom smanjuje jačinu simptoma i trajanje bolesti.

Uzimanje immunitee se savetuje u slučaju gripa, prehlade, kod letnjih infekcija i stomačnih tegoba, kao i kada je organizam iscrpljen i oslabljen.

Doziranje

Za održavanje visoke funkcije imuno sistema i smanjenje rizika oboljevanja: 1-2 puta dnevno po 1 kapsula.

Ako osetite prve znake sezonskih bolesti, stresa, slabosti organizma i malaksalosti, preporučuje se uzimanje po sledećoj dinamici:
–  Prvi dan 1 – 3 puta dnevno po 3 kapsule
–  Drugi dan -3 puta dnevno po 2 kapsule
–  Treći dan i dok traju simptomi – 2-3 puta dnevno po 1 kapsula

Intenzivni režim upotrebe brzo i efikasno povećava moć imunološkog sistema i tako značajno smanjuje intenzitet i trajanje raznih infektivnih bolesti.

Napomena:

Immunitea se ne preporučuje osobama koje piju inhibitore agregacija trombocite i antikoagulantne lekove (na primer Farin ili Varfarin).

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu primećene tokom ispitivanja sa uzimanjem doza pa i sa 100 većih od preporučenih dnevnih doza.

Nuspojave

Ako se desi da se jave neke alergiske reakcije kao šti su kožni svrab i slično na žen-šen – preporuka je datreba obustaviti primenu Immunitee.

Pakovanje sadrži 20 kapsula

Cena leka u apotekama je oko 600 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.