Hepalip forte – tablete protiv oboljenja jetre

0

Hepalip forte kapsule sadrže kombinaciju esencijalnih fosfolipida i vitamina. Esencijalni fosfolipidi održavaju vitalnu funkciju jetre, posebno njenu antitoksičnu sposobnost. Ugrađuju se u membranske sisteme ćelija i organela i postaju njihov sastavni deo.

Vitamini su neophodni za složene enzimske sistema i odgovorni su za normalno odvijanje biohemijskih i fizioloških procesa u organizmu.

HEPALIP FORTE tablete se koriste u lečenju:

-Oboljenja jetre različite etiologije (akutni i hronični hepatitis, ciroza jetre, degeneracija jetre, intoksikacije s jetrenom insuficijencijom).

– Poremećaja lipoproteina (masnih čestica) u krvi (dislipoproteinemije).

– Upala krvnih sudova (akutni i hronični vaskulitisi).

Hepalip forte lek

Kontraindikacije (Kada ne smete koristiti ovaj lek)

Upozorite lekara ako primenjujete neki drugi lek, ako imate neku hroničnu bolest, poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Ne primenjujte ove kapsule ako ste alergični na aktivnu ili pomoćne komponente leka, u slučaju da imate zastoj u izvodnim žučnim kanalima, ako imate gnojnu infekciju žučne kese.

Oprez se savetuje ako imate hroničnu upalu sluznice želuca i smanjeno lučenje želučane kiseline, kadase preporučuje primena dodatnih lekova koji sadrže želučane enzime, da bi se izbegle probavne smetnje.

Hepalip forte i interakcije sa drugim lekovima

Obavestite lekara ako primenjujete, ili ste nedavno primenjivali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez recepta.

Posebno recite Vašem lekaru ako koristite:

Levodop, Kolestiramin, Rifampicin (antibiotik) i Paracetamol.

Navedeni lekovi mogu značajno da utiču na dejstvo leka Hepalip forte, pa će verovatno biti potrebno prilagodjavanje doze.

Hepalip forte – trudnoća i dojenje

Ako ste u drugom stanju ili to planirate, pre nego što počnete da primenjujete neki lijek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. HEPALIP FORTE se može primenjivati u toku trudnoće i dojenja. U svakom slučaju, o načinu primene i doziranju – odlučuje Vaš lekar.

Ovaj lek ne utiče na psihofizičke sposobnosti pacijenta.

Način primene

Preporučuje se da kapsule pijete u toku jela s umerenom količinom tečnosti.

Doziranje leka Hepalip forte

Odrasli i deca starija od 12 godina:

Uobičajena doza je 2 kapsule 3 puta na dan. Doza održavanja je 1 kapsula, 3 puta na dan.

Trajanje lečenja zavisi od efikasnosti leka. Koristite ovaj lek onako kako Vam je to propisao Vaš lekar.

Ako primenite više leka HEPALIP FORTE nego što je trebalo, odmah se obratite svom lekaru.

Ako ste zaboravili da popijete kapsulu na vreme, nikada ne primenjujte dvostruku količinu leka naknadno, kako biste nadoknadili propušteno, već nastavite prema uobičajenom rasporedu. Propuštenu dozu leka uzmite što pre a onda nastavite da pijete kapsulu u uobičajenim intervalima.

Nemojte prekinuti ili pre vremena obustaviti terapiju ovim lekom bez konsultacije sa lekarom.

Moguće nuspojave pri primeni leka

Kao i svi drugi lekovi tako i HEPALIP FORTE kapsule mogu izazvati nuspojave. Ovaj lek se onače veoma dobro podnosi. Blage alergijske reakcije, nadutost stomaka, mučnina, proliv i tamnožuta do narandžasta obojenost mokraće, javljaju se veoma retko.

Ako primetite bilo koju nuspojavu – obavestite lekara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene leka obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom. Cena leka Hepalip forte je oko 750 dinara.

Share.

Comments are closed.