Dentokind – protiv tegoba tokom nicanja zuba

0

Dentokind je homeopatski lek (tablete) koji se koristi za olakšavanje tegoba nastalih u toku nicanja zuba kao što su iritiranost, povišena temperatura, dijareja i bol u uhu za bebe i decu.

Kontraindikacije

Nisu poznata stanja kada se Dentokind lek za zube ne sme koristiti ili kada treba biti naročito oprezan.

Ipak, ako primetite da dete slabo reaguje na terapiju ili dodje do neočekivanih reakcija, obratite se lekaru. U slučaju recidiva ili pogoršanja stanja obratite se lekaru.

Primena drugih lekova i Dentokind

Nema poznatih interakcija sa drugim lekovima. Ali svakako recite lekaru ili farmaceutu ako Vaše dete uzima ili je do nedavno uzimalo bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.

Dentokind lek

Uzimanje leka Dentokind sa hranom ili pićima

Lek Dentokind treba uzimati pola sata pre ili posle jela.

Važne informacije

U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se Vašem lekaru pre upotrebe ovog leka, jer se u njegovom sastavu nalazi laktoza.

Način primene i doziranje leka

Deca od 0 do 1 godine: Kod akutnih tegoba treba dati po 1 tabletu na svaki sat, maksimum 6 tableta u toku dana. Posle poboljšanja stanja, dati jednu tabletu 3 puta na dan.

Deca od 1 do 6 godina: Kod akutnih tegoba dati 2 tablete na svaki sat, maksimalno 12 tableta u toku dana. Nakon poboljšanja stanja, dati 2 tablete 3 puta dnevno. Preporučuje se da se tableta uzme pola sata pre ili posle jela i pustiti da se polako rastopi u ustima.

Kod beba se preporučuje da se tableta pre davanja rastvori u malo vode. Ako ne dodje do poboljšanja ili se tegobe učestalo ponavljaju, pacijent treba da se obrati svom lekaru.

Predoziranje: Nisu zabeleženi slučajevi ozbiljnog predoziranja ovim lekom. Ako se Vaše dete ne oseća dobro javite se Vašem lekaru.

Napomena: U slučaju da ste zaboravili da uzmete lek Dentokind Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Ako naglo prestanete da uzimate lek Dentokind ne očekuju se nikakvi negativni efekti.

Moguća neželjena dejstva leka – nuspojave

Za sada nema poznatih neželjenih dejstava izazvanih upotrebom leka Dentokind. Ipak, ako posumnjate da Vaše dete ima neželjene posledice nakon primene Dentokinda, javite se Vašem lekaru ili lekaru homeopati.

Odredbe o čuvanju leka

Rok upotrebe leka je 5 godina. Rok upotrebe nakon prvog otvaranja bočice je godinu dana.

Lek treba čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju, van domašaja i vidokruga dece!

Sadržaj leka Dentokind

Jedna tableta sadrži: Belladonna trit. D6 15 mg, Chamomilla trit. D6 15 mg, Ferrum phosphoricum trit. D6 15 mg, Hepar sulfuris trit. D12 15 mg, Pulsatilla trit. D6 15 mg Pomoćne supstance: celuloza, mikrokristalna; talk; laktoza, monohidrat; magnezijum-stearat.

Lek Dentokind je dostupan u pakovanju u vidu kutije sa bočicom od tamnog stakla tipa III, sa HD-PE zatvaračem na navoj bele boje i sadrži 150 tableta.

Nosilac dozvole i proizvodjač leka je LIBRA , Beograd.

Cena leka u apotekama je oko 1000 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.