Deep relief (gel, krema, mast) za ublažavanje bolova

0

Deep Relief (gel, krema, mast) se koristi za ublažavanje boli i primenjuje se preko kože.

Ublažava reumatsku bol (u mišićima, tetivama, zglobovima ili kostima), deluje protiv grčeva i bolova u mišićima kao i kod otoka, istegnuća, uganuća i sportskih povreda. Koristi se i kod manje ozbiljne artritičke boli (za vrat, ledja i druge upale u zglobovima).

Deep Relief sadrži dva aktivna sastojka: ibuprofen, koji je protivupalni lek i levomentol koji daje ublažujući osećaj smirivanja boli.

Kontraindikacije

Nemojte uzimati Deep Relief gel ako ste alergični na ibuprofen, mentol ili bilo koji drugi sastojak Deep Relief gela. Ne korisititie ovaj gel ako ste alergični na aspirin ili druge nesteroidne protivupalne lekove. Ne preporučuje se primena ovog gela ako imate astmu, ako imate oštećenu kožu, infekciju ili upalu na koži.

Deep relief ne treba da koriste deca mladja od 12 godina. Ova gel se ne primenjuje na usne, nosnice, oči, genitalno ili analno područje ili druga osetljiva područja. U slučaju da se to dogodi, isperite velikim količinama čiste vode. Ne nanosite Deep relief na isto područje zajedno sa drugim lekovima koji se stavljaju na kožu.

Deep Relief gel primjenjuje se samo na kožu i nemojte ga uzimati na usta.

Deep relief gel

Deep relief u trudnoći i dojenje

Ne smete koristiti Deep relief ako ste trudni duže od 6 meseci . Dojilje ne smeju koristiti ovaj lek.

Mere opreza

Konsultujte se sa Vašim lekarom ako ste ranije imali simptome alergije poput kožnog osipa ili svraba izazvanog lekovima ili nekim kozmetičkim preparatima

Oprez je potreban ako imate, ili ste imali sledeća iskustva: probleme s bubrezima, želučani ulkus, zatim, ako ste trudni do 6 meseci ili mislite da ste trudni i ako lečite neplodnost.

Deep relief i drugi lekovi

Obavestite lekara ako uzimate aspirin ili neke druge lekove protiv bolova.

Znajte da Deep Relief gel sadrži propilenglikol koji može uzrokovati nadražaje kože.

Upotreba

Ovaj gel se nanosi u tankom sloju i količini od 1 – 4 cm gela. Potrebno je da ga nežno utrljajte dok se ne upije a nekada se može pojaviti osjećaj štipanja. Ne koristite više gela od preporučene količine i stavljajte ga najviše 3 puta dnevno sa razmakom od najmanje 4 sata. Nakon primene, operite ruke.

Ako bol ili oticanje traju nakon što ste gel koristili 2 nedelje, obratite se lekaru za savet.

Nemojte preko kože, nakon primene gela, prekrivati kožu zavojima, flasterima ili nečim drugim. Ako ste vi ili vaše dete slučajno progutali gel, odmah se javite lekaru.

Moguće nuspojave

Odmah prestanite da koristite Deep Relief gel i javite se lekaru ako osetite neobjašnjivo teško disanje skraćeni dah, ako Vam se pojave plikovi, crvenilo, modrice ili osip po koži ili ako Vam lice otiče.

Nakon primene gela, mogu se javiti blago crvenilo, suvoća ili pečenje, ali to nije razlog za prekid terapije. Ali, ako se ova stanja pogoršaju, prekinite primenu gela i javite se lekaru.

Od ostalih nuspojava retko se mogu javiti bol u stomaku, loša probava i problemi sa bubrezima.

Deep Relief je proziran gel i dostupan je u pakovanju od 15g, 50g i 100 g gela u aluminijskoj tubi. Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Cena Deep Reliefa je oko 600 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe leka obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.