Deca Durabolin – lek za osteoporozu i povećanje mišićne mase

2

Deca durabolin je anabolički preparat za sistemsku primenu i spada u derivate estrena. Lek je dostupan u vidu rastvora za injekciju, odnosno ampula.

Doziranje

Kod osteoporoze (za zglobove, kod osteoporotske frakture kičmenih pršljenova, smanjenog sadržaja minerala u kostima za žene starije od 70 godina): 50mg svake 3 nedelje, zavisno od indikacije.

Kao dopuna specifičnom lečenju i dijetetskim merama nakon teških trauma ili teških hroničnih oboljenja praćenih kaheksijom: 25-50mg svake 2 sedmice. Po poboljšanju stanja, doziranje treba postepeno smanjivati do povlačenja. Lečenje se prekida ako tokom 3-6 meseci ne dodje do zadovoljavajućeg odgovora na dejstvo leka.

Deca Durabolin lek

Deca durabolin kao lek za definiciju

Deca Durabolin je popularni naziv za Nandrolon Decanoat. U svetu je jedan od najpopularnijih steroida. Reč je o steroidu sa visokim anaboličnim efektima i minimalnim androgenim sporednim efektima.

Ove ampule se najčešce ubrizgava jednom nedeljno sa dozama od 200 – 400 mg. Kada su nuspojave u pitanju, ginekomastija se u navedenim dozama ne može očekivati . Retko se mogu očekivati problemi sa enzimima jetre, krvnim pritiskom ili nivoima holesterola.

Sa većim dozama, sporedni negativni efekti su mogući zato što se povećava učestalost, ali je ipak reč o tolerantnom steroidu. Prema nekim istraživanjima, ovaj lek je efikasan i bezbedan za dobijanje čiste telesne težine korisnika, ali i za jačanje imunog sistema.

Kada je reč o bodibilderima, ovaj lek će biti efikasan i za masu, i za definiciju. Glavna prepreka je ipak ta što može biti detektovan na doping testu čak i do jedne godine posle uzimanja. Deca durabolin se detektuje na osnovu nivoa nandrolona u urinu. Gornja granica je 2mg/l urina. Ako je količina veća od navedenee, sportista se smatra dopingovanim.

Ovaj lek se upravo zbog ove vrste primene često falsifikuje u mnogim formama, pa je potrebna opreznost prilikom kupovine.

Druge indikacije za primenu

  • Rekonvalescencija od teških bolesti
  • Katabolicka stanja
  • Usporen rast kod dece
  • negativna ravnoteža azota ili kalcijuma posle tretmana kortikosteroidima
  • uremija kao posledica bubrežne infekcije

Moguće nuspojave

Povišeno doziranje, tretman koji dugo traje ili prečesta primena mogu izazvati neželjene efekte: akne, poremećaj krvnog pritiska, gubitak kose, promuklost, promena glasa… Povišen pritisak je česta pojava, a moguća je pojačana seksualna želja kod žena i amenoreja (stanje bez menstruacije), dok kod muškaraca može izazvati zaustavljanje spermatogeneze.

Deca urabolin i drugi lekovi (tablete)

Iako se ovaj steroid koristi u ciklusima različitog trajanja (4-8 sedmica), neretko se uzima u kombinaciji sa drugim anaboličkim steroidima zbog povećanja efekta. Tako je na primer, popularna kombinacija deca durabolina i methandrostenolona.

Pralelna primena steroida sa stimulansima, antidepresivima, lekovima protiv bolova, antiinflamantornim lekovima, može povećati učestalost i jačinu nuspojava.

Kontraindikacije

Steroide ne bi trebalo da koriste deca, osim ako, u svrhu odredjenog lečenja i terapije, lekar nije tako propisao. Oprez je potreban i kod osoba koje pate od karcinoma prostate i raka dojke. Steroidi se ne preporučuju trudnicama ni dojiljama kao ni osobama koje pate od nekih bolesti jetre ili bibrega.

Cena ovog leka je oko 700 dinara po ampuli. Ampule treba čuvati na temperaturi do 30° C, u originalnom pakovanju radi zaštite od svetlosti; ne zamrzavati i ne čuvati ih u frižideru.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe leka obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

2 komentara

  1. pozdrav da li imate dekaburabolin deka250 i sustanon,danabol plava srca i koje su cene?

  2. Cena u apotekama kreće se oko 700 din. Mi se bavimo samo informacijama, ne bavimo se prodajom lekova.