Bulardi – lek za bolju probavu

0

Bulardi – probiotik tablete za odrasle

Tablete Bulardi za kratko vreme zaustavljaju dijareju i normalizuju rad creva. Takodje, ublažavaju simptome i skraćuju trajanje dijareje. Dejstvo Bulardija je takvo da vezuje loše bakterije za sebe i razgrađuje bakterijske toksine (otrove) i tako potpuno eliminiše uzročnike dijareje iz creva i sprečava njihova štetna dejstva.

Bulardi  je posebno efikasan u sprečavanju dijareje ako se uzima preventivno. Reč je o potpuno prirodnom preparatu koji, osim što izbacuje loše bakterije i njihove otrove iz tela, paralelno reguliše kiselost, regeneriše sluzokožu i jačava lokalni imunitet u crevima.

Bulardi lek

Indikacije

1.Dijareja izazvana zbog upotrebe antibiotika – Dijareja se javlja čak kod 40 posto osoba koje koriste antibiotike. Bulardi se može koristiti u kombinaciji sa bilo kojim antibiotikom.

2.Dijareja na putovanjima – Analize su pokazale da je Bulardi efikasan u sprečavanju dijareje na putovanjima u 90 odsto slučajeva. Preporučuje se preventivno uzimanje ovih kapsula pet dana pre polaska na putovanje i tokom putovanja. U slučaju da se dijareja ipak javi, Bulardi će je gotovo trenutno zaustaviti i smanjiti neprijatne prateće simptome.

Način upotrebe i doziranje

Preporučuje se jedna tableta svakog dana, najbolje u isto vreme. Nuspojave nisu zabeležene.
Izbegavajte da Bulardi i alkohol koristite paralelno.

Dejstvo protiv bakterija

Bulardi u digestivnom sistemu vezuje štetne bakterije i izbacuje ih iz organizma. Bulardi obnavlja prirodnu crevnu floru jer sprečava rast i nastanjivanje štetnih bakterija u području debelog creva.

Dejstvo protiv toksina: Ove kapsule razgrađuju bakterijske toksine, stopiraju njihovo vezivanje i tako onemogućavaju njihovo štetno dejstvo.

Zaštitno dejstvo na ćelije epitela (zida creva):

Bulardi smanjuje izbacivanje elektrolita, i tako reguluše izbacivanje vode i gubitak soli iz organizma. Bulardi ubrzva razgradnju šećera, povećavajući preuzimanje hranljivih materija. Obnavlja oštećene ćelije epitela i sprečava ulazak štetnih mikroorganizama u krv.

Dejstvo u jačanju imuniteta i smanjenju zapaljenja

Bulardi aktivira odbrambeni sistem u crevima  i izaziva porast antitela koja se bore protiv dijareje. Sprečava lokalne zapaljenske reakcije. Pakovanje sadrži 10 kapsula.

Bulardi probiotik za decu

Bulardi probiotik za decu povoljno deluje na ravnotežu crevne mikroflore, prevenciju i zaustavljanje dijareje kod dece. Mogu ga primenjivati deca već od dva meseca života.

Preparat sadrži provereno efikasnu kombinaciju probiotika sa cinkom.

Učinkovita doza od 5 milijardi probiotske kulture Bulardi, u brzom roku normalizuje rad creva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje. Antibiotici ne mogu da oslabe dejstvo Bulardija i mogu se koristiti zajedno.

Brojne kliničke studije i iskustva pacijenata potvrđuju efikasnost Bulardija a Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista preporučuje ovaj lek kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja.

Cink i dijareja

Dokazano je da cink efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dečije dijareje. Poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i tako sprečava dehidrataciju dok paralelno pomaže regeneraciju epitela creva. Cink se takodje koristi i preventivno u jačanju imuniteta i odbrambenih sposobnosti, u slučaju raznih infekcija.

Svetska zdravstvena organizacija i UNICEF zvanično preporučuju da cink treba da bude sastavni deo tretmana u rešavanju problema dijareje.

Magnezijum

Postoje spekulacije da magnezijum stearat kod dece nekada može biti toksičan. U Bulardiju za decu nema tog sastojka, pa je tako isključena mogućnost rizika.

Bulardi u trudnoći i dojenje

Bulardi se u dozi od jedne kapsule dnevno može koristiti i u trudnoći i tokom perioda dojenja.

Cena leka je oko 500 dinara. Pakovanje sadrži 10 kesica. Nabavlja se bez lekarskog recepta.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene preparata pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.