Bilive – tabete protiv erektilne disfunkcije

0

Lek Bilive ima aktivnu supstancu tadalafil i koristi se za potenciju – kod erektilne disfunkcije. To je stanje kada muškarac ne može da postigne ili održi erekciju potrebnu za seksualnu aktivnost. Bilive tablete poboljšavaju mogućnost postizanja erekcije a deluje tako što pomaže opuštanju krvnih sudova u penisu i omogućava dotok krvi. Rezultat primene leka je poboljšana erektilna funkcija. Važno je znati da ovaj lek nema dejstvo ako ne patite od erektilne disfunkcije.

Takodje, Bilive neće delovati ako nema seksualne stimulacije. To znači da će i Vama i Vašem partneru biti neophodna predigra.

Lek se može primeniti i u slučaju benigne hiperplazije prostate kada se ta žlezda povećava sa godinama a simptomi su otežano započinjanje mokrenja, osećaj nedovoljnog pražnjenja bešike i česta potreba za mokrenjem čak i tokom noći.

Bilive poboljšava navedene urinarne simptome već posle nedelju, dve od početka terapije.

Bilive tablete

Kontraindikacije

Bilive tablete ne smete koristiti ako ste alergični na tadalafil ili neki drugi sastojak leka, zatim ako uzimate organske nitrate ili donore azotnog oksida kao što je amil-nitrat.

Bilive ne treba da primenjujete ako imate ozbiljno srčano oboljenje ili ste u prethodnih mesec i po dana imali srčani udar ili moždani udar u prethodnih šest meseci. Ove tablete nisu za Vas ako imate nizak krvni pritisak ili neregulisan visok pritisak, ako ste ranije imali gubitak vida zbog nearterijske anteriorne ishemične optičke neuropatije.

Mere opreza: Seksualna aktivnost nosi rizik za pacijente sa srčanim oboljenjima jer dovodi do naprezanja srca pa ako imate srčane tegobe, saopštite to lekaru. Takdje, pošto benigna hiperplazija prostate i karcinom prostate mogu imati iste simptome, potrebno je da lekar utvrdi da nemate rak prostate pre nego počnete terapiju Bilive tabletama.

Ako tokom primene ovih tableta osetite iznenadni gubitak ili slabljenje vida, prekinite sa korišćenjem leka i odmah se javite lekaru.

Bilive tablete ne smeju da koriste deca i adolescent mladji od 18 godina.

Interakcije: Sok od grejpfruta može da utiče na dejstvo ovih tableta pa ga zaro treba konzumirati iz oprez.

Lek Bilive nije namenjen za primenu kod žena.

Iako je smanjena količina sperme tokom primene ovih tableta primećena kod nekih ljudi, to dejstvo teško može da dovede do smanjenja plodnosti.

Nuspojave – neželjeni efekti

Vrtoglavica je prijavljena kao neželjeni efekat tokom kliničkih studija kod muškaraca koji su koristili tadalafil.

Neželjeni efekti obično su blagi do umereni. Ako se javi neka od narednih reakcija, prekinite primenu leka i javite se lekaru: alergijske reakcije, osip, bol u grudima, produžena i moguća bolna erekcija nakon primene leka i nagli gubitak vida.

Ostale neželjene reakcije su glavobolja, bol u leđima, mišićima, rukama i nogama, crvenilo u licu, zapušenost nosa, otežano varenje, refluks, vrtoglavica, bol u stomaku, zamućen vid, bol u očima, jače znojenje, teško disanje, krvarenje iz penisa, prisustvo krvi u semenoj tečnosti i/ili mokraći, lupanje srca, ubrzan puls, povišen ili snižen pritisak, krvarenje iz nosa i zujanje u ušima.

Način primene

Tabletu Bilive treba progutati celu uz dovoljno vode. Bilive se može uzimati uz hranu ili na prazan stomak. Alkoholna pića mogu uticati na sposobnost postizanja erekcije.

Preporučena početna doza je pet mg jednom dnevno u približno isto vreme svakog dana. Lekar može smanjiti dozu na 2,5 mg. Važno: Bilive ne smete uzimati više od jednom dnevno.

Ako ste uzeli veću dozu leka nego što je trebalo, odmah se javite lekaru. Ako ste zaboravili dozu, uzmite lek čim se setite, ali nikada ne uzimajte duplu dozu da nadoknadite propušenu.

Cena leka Bilive je oko 800 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene leka obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.