Biofreeze gel – efikasan preparat protiv bolova

0

Biofreeze gel je efikasan analgetik, formulisan tako da ima široki dijapazon delovanja protiv bolova. Ovaj gel je napravljen od prirodnih sastojaka i njegovo dejstvo je klinički potvrdjeno.

Biljni ekstrakti iz Biofriz gela su svojevrsna analgetička komponenta koja ima blagotvorno dejstvo na povređeno i oštećeno tkivo, u smislu lokalnog analgetičkog efekta. Bol nestaje brzo i efikasno. Gel prodire duboko i obezbeđuje dugo dejstvo.

Dejstvo i namena Biofreeze gela

Gel brzo i efikasno uklanja sve vrste bolova i grčeva i pritom daje prijatan osećaj hlađenja. Preparat takodje podstiče cirkulaciju i olakšava probleme koje su izazvale proširene vene: bol, otok, napetost, trnjenje, grčevi, pucanje kapilara, osećaj “teških nogu”. Biofreeze gel je efikasan i kod sportskih povreda, istegnuća i uganuća. Može se koristiti i za otklanjanje glavobolje i smanjenje bolova u vratu i leđima.

Usled svoje teksture i analgetskog dejstva pa i prijatnog mirisa mentola, koji osvežava, sastav gela čini ga pogodnim i za masažu.

Biofreeze gel

Primena Biofriz gela je potpuno sigurna.

Proizvodjač navodi da nema poznatih kontraindikacija. Gel ne smeju koristiti deca koja su mladja od 2 godine.

Biofreeze gel ne izaziva nus pojave, alergije, odnosno – nema zabeleženih neželjenih efekta leka.

Način upotrebe Biofreeze gela

Nanositi 2-3 puta dnevno.

Biofreeze gel – primena kod dece

Biofreeze gel mogu da koriste i deca starija od dve godine.

Biofreeze u trudnoći i dojenje

Biofreeze gel mogu da koriste i trudnice i dojilje. Ipak, opreza radi, pre primene bilo kog leka ili preparata, konsultujte se sa lekarom koji vodi trunoću ili pedijatrom, ako dojite.

Biofreeze gel se može primenjivati i kod ultrazvučnih tretmana, elektroforeze i u terapijama masažom.

Biofreeze sprej

Biofreeze sprej sadrži ilex. Reč je o analgetiku koji je kreiran u vidu spreja kako bi obezbedio veću udobnosti pri izvodjenju vežbi. Pogodan je za primenu u svim starosnim dobima, kod dece starije od dve godine a mogu da ga koriste i trudnice.

Biofreeze sprej prodire brzo i duboko, otklanja bol za svega jedan minut i pruža produženu terapiju uz dejstvo koje traje od 6 do 8 sati.

Biofreeze sprej – namena

Ovaj sprej efikasno uklanja bolove kod proširenih vena, bolnih i umornih nogu, u slučaju loše venske cirkulacije, kod reumatskih oboljenja, sinusitisa, migrena, hematoma, tokom saniranja otoka i kod sportskih povreda kao što su uganuća, nagnječenja, istegnuća.

Biofreeze sprej – sastav

Biofreeze sprej sadrži prirodne sastojke medju kojima su : prirodni mentol, ileks (božikovina), mešavina biljnih sastojaka (arnika, eukaliptus i beli čaj) i esencijalna ulja lavande, limuna, peperminta, pomorandže i borovine).

Primena spreja Biofreeze

Sprej Biofreeze treba da se nanosi 2 do 3 puta na dan na kritične predele.

Kontraindikacije i nuspojave

Primena Biofreeze spreja je potpuno sigurna, bez kontraindikacija, nuspojava ili alergija.

Cena gela je oko 550 dinara. Pakovan je u tubi od 55 grama. Cena Biofreeze spreja je oko 1200 dinara. Sprej sadrži 110 grama preparata i ta količina je dovoljna za 165 nanošenja.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.