Balance Activ Vaginalni Gel

0

Balance ActivTM Vaginalni Gel je klinički testiran, siguran i efikasan za upotrebu. Dostupan je u higijenskim tubama koje su za jednokratnu upotrebu.

Različite vrste bakterija nastanjene su u vaginalnoj sredini. To je sasvim prirodno i u najvećem broju slučajeva, reč je bakterijama roda Lactobacillus. Te bakterije proizvode mlečnu kiselinu koja je zadužena za održavanje prirodne kiselosti vaginalne sredine, ime štite vaginalnu sluznicu od mogućih razvoja raznih infekcija.

U slučajevima kada se broj prisutnih Lactobacillusa smanji a kiselost vaginalne sredine zato naruši, nastaju uslovi za rast i razmnožavanje “loših” bakterija. Takvo stanje zove se bakterijska Vaginoza (BV).

Osnovne tegobe koje prate BV su pojačana vaginalna sekrecija, neprijatan miris vaginalnog sekreta i nelagodnost. To je vrlo česta vaginalna infekcija a njeni uzroci mogu biti različiti. Medju njima su produženo menstruaciono krvarenje, česta intimna higijena neadekvatnim sredstvima, primena parfimisanih proizvoda za intimnu higijenu, seksualni odnosi bez kondoma…

Balance Activ Gel

Primena antibiotika i postojanje intrauterinog uloška (spirale za kontracepciju) takođe mogu da izazovu narušavanje ravnoteže odnosni balansa prirodne vaginalne sredine.

Balance Activ Vaginalni Gel leči i sprečava bakterijsku vaginozu na prirodan način.Vaginalni Gel sadrži mlečnu kiselinu koja brzo i efikasno regeneriše prirodnu kiselost vaginalne sredine koja je narušena. Osim mlečne kiseline, Balance ActivTM sadrži i glikogen koji podstiče rast i razvoj Lactobacillusa. Na opisan način, prirodna ravnoteža vaginalne sredine se obnavlja pa se efikasno eliminišu: jača vaginalna sekrecija, neprijatan miris vaginalnog sekreta i nelagodnosti.

Balance Activ Vaginalni Gel – primena i doziranje

Primena gela je jednostavna – Otkinite poklopac, stavite vrat aplikatora u vaginu i istisnite sadržaj tube. Na kraju, pažljivo izvadite vrat aplikatora pri čemu i dalje držite stisnut prošireni deo tube u kome je bio gel. Posle upotrebe bacite iskorišćenu tubu.

Preporuluje se da se Balance Activ Vaginalni Gel koristi uveče pred spavanje.

Napomena; U periodu korišćenja Balance vaginalnog gela, koristite dnevne uloške pošto sadržaj posle terapijskog učinka izlazi napolje.

Doziranje

Kod efikasne eliminacije jače vaginalne sekrecije, neprijatnog mirisa sekreta i pratećih nelagodnosti treba koristiti jednu tubu dnevno tokom 7 dana.

Za održavanje prirodne kiselosti vaginalne sluznice i sprečavanje povratka tegoba treba primenjivati jednu do dve tube nedeljno.

Za održavanje prirodne kiselosti vaginalne sluznice zbog terapije antibioticima – gel se primenjuje posle terapije antibioticima. Tada treba koristiti jednu tubu dnevno tokom 4, 5 dana.

U suaju da se tegobe javljaju posle menstruacije, kada se krvarenje završi, treba koristiti jednu tubu na dan tokom jednog do dva dana.

Balance ActivTM Vaginalni Gel u trudnoći

Balance ActivTM Vaginalni Gel se može upotrebljavati tokom trudnoće i u toku menstruacije.

Nuspojave – neželjeni efekti gela

Balance Activ Gel može da dovede do pojave peckanja u slučaju prisustva gljivične infekcije ili ako već ima oštećenja vaginalne sluznice. Osećaj peckanja je samo privremen ali se obavezno javite lekaru ako se tegobe pogoršavaju, osećate bol a nelagodnost ne prestaje. Morate se obratiti lekaru i ako u vaginalnom sekretu primetite tragove krvi ili ako se jača vaginalna sekrecija javi u trudnoći ili tokom menopauze.

U slučaju da ne dođe do prestanka tegoba posle pravilne upotrebe vaginalnog gela obavezno se javite ginekologu.

Kontraindikacije

Izbegavajte upotrebu Balance Activ vaginalnog gela ako pokušavate da ostanete u drugom stanju.

Važno: Balance ActivTM Vaginalni Gel nije kontraceptivno sredstvo!

Cena gela je od oko 1500 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na preparat, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.