Zglobex – preparat za jače zglobove

1

Preparat Zglobeks u vidu kapsula i masti, namenjen je pacijentima koji imaju osećaj ukočenosti i bolova u predelu zglobova.

Zglobeks (kapsule, mast) olakšava stanje kod bolnih zglobova, povećava pokretljivost, smanjuje otoke i pomaže u smanjenju upalnih procesa u zglobovima.

Mast i kapsule za zglobove Zglobex, umanjuju neželjene efekte u toku standardne terapije i imaju hepatoprotektivno dejstvo.

Upotreba i doziranje kapsula

Preporučena doza, ako lekar nije drugačije odredio – jedna do dve kapsule Zglobeksa dnevno. Nemojte prekoračiti preporučene dnevne doze leka!

Zglobex mast

Kontraindikacije i mere opreza pri primeni leka

Ovaj preparat se ne treba koristiti u trudnoći. Zglobeks se takodje ne preporučuje ni dojiljama, osobama mlađim od 16 godina ni osobama alergičnim na neki od sastojaka preparata.

Neželjena dejstva – nuspojave tokom primene preparata

Nekada se tokom primene kapsula Zglobeks, kao nusefekti mogu javiti mučnina, gubitak apetita, retka i česta stolica, vrtoglavica ili osip po koži. Ove pojave obično nestaju posle prvih nekoliko dana primene preparata.Ako ne prestanu, preporuka je da se javite lekaru za savet.

Zglobeks mast

I Zglobeks mast je namenjen pacijentima koji imaju osećaj ukočenosti i bolova u predelu zglobova. Ova mast olakšava stanje kod bolnih zglobova, povećava pokretljivost, smanjuje otoke i pomaže u smanjenju upalnih procesa u zglobovima.

Način primene i doziranje zglobeks masti

Zglobeks mast se primenjuje tri do četiri puta dnevno tako što se mast utrlja na bolno ili oteklo mesto. Terapija treba da traje od 4 do 6 nedelja. Konsultujte se sa lekarom koja bi učestalost primene masti u Vašem slučaju bilja optimalna.

Pošto su zglobovi inače prekriveni tek tankim potkožnim tkivom, preporuka je da se mast utrlja laganim kružnim pokretima bez jakog pritiska. S druge strane, na mišiće i umorne noge preporučuje se umasiravanje masti nešto čvršćim kružnim pokretima.
Napomena: Posle primene masti, ruke obavezno detaljno treba da operete sapunom i toplom vodom.

Mere opreza pri upotrebi Zglobex masti

Nemojte Zglobeks mast nanositi blizu očiju ili na kožu koja je oštećena.

Budite oprezni sa sunčanjem i tokom perioda jakog letnjeg sunčevog uticaja. Ne preporučuje se namazane delove tela mašću, nakon toga izlagati sunčevoj svetlosti.

Nuspojave – mogući neželjeni efekti

Kao is vi lekovi i preparati, tako i Zglobeks može da izazove neželjene reakcije kod pacijenata, ali ne kod svih koji lek koriste. Nuspojave pri primeni Zglobeksa su retke i blagog karaktera.
U slučaju pojave simptoma alergijske reakcije, (kao što su crvenilo, osip, svrabež po koži) prekinite upotrebu i obratite se lekaru koji će Vam verovatno dati odgovarajuću alternativnu terapiju.

Način čuvanja masti

Zglobeks mast treba čuvati na suvom i hladnom mestu i van domašaja dece.

Pakovanje Zglobeks masti sadrži 20 grma masti u tubi.

Pakovanje Zglobeks kapsula je dostupno u kutiji sa 12 ili sa 36 kapsula.

Cena leka Zglobeks u vidu kapsula je od oko 600 dinara za pakovanje od 12 kapsula pa do 1 500 dinara koliko staje pakovanje sa 36 kapsula. Zglobeks mast košta oko 600 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

1 komentar

  1. Dubravks on

    DO sada sam popila 50 kapsula Zglobex-a a jedno vreme sam koristila i Zglobex mast. Zglobovi me i dalje bole istim intenzitetom i ukočeni su.
    Mislim da je u pitanju odlična reklama za nikakav kvalitet. Ne preporučuje ga nikome.
    Dubravka