Vaginalni irigator – važan za intimnu higijenu žene

0

Dobra vaginalna higijena ima veliku važnost u smislu prevencije nastanka vaginalnih infekcija kao što su: bakterijske vaginoze ili infekcije kandidom . Redovna i intenzivna higijena obavezna je i kada vaginalna infekcija već postoji da bi oporavak bio brži.

Medicinske studije su pokazale je da je naročito važno čišćenje svodova vagine u blizini materice od naslaga koje se u tom delu talože i neretko predstavljaju glavno područje rizika. Inače, zdravi uslovi u vaginalnom području, normalno stanje flore, prirodni miris i normalan vaginalni sekret od velike su važnosti za dobrobit žene.

Vaginalno ispiranje je vid najintenzivnije vaginalne higijene i prema nekim izvorima, datira još iz doba Kleopatre. Danas je na svetskom a i domaćem tržištu, prisutan veliki izbor vaginalnih irigatora. Upotreba irigatora sprečava vaginalne infekcije i pomaže u otklanjanju vaginalnih tegoba.

Jedan od preporučljivih izbora je Multi-Gyn vaginalni irigator za ispiranje. On je bezbedan, lak za upotrebu i klasifikovan je prema CE direktivi za medicinska sredstva klase I.
Ovaj irigator sadrži specijalnu membranu koja smanjuje veći pritisak tečnosti za ispiranje i tako omogućava optimalni efekat ispiranja. Ovom membranom onemogućen je povratak tečnosti za ispiranje nazad u irigator a ispiranje je detaljno.

Vaginalni irigator

Kako se koristi vaginalni irigator?

Multi-Gyn vaginalni irigator je testiran u laboratoriji i dokazano je da ispira bez prskanja, efikasno i prijatno. Nastavak ima dodatak koji sprečava povratak bilo kakve tečnosti i njen jači pritisak.

Nastavak je napravljen od glatkog materijala, od posebne savitljive plastike i lako ga je umetnuti pre ispiranja.

Irigator mora biti praktičan efikasan i anatomski prilagođen. Multi-Gyn vaginalni irigator je ergonomskog je oblika i može se koristiti u bilo kom položaju. Može se koristiti u bilo kom položaju: pri sedenju, stajanju ili ležanju. Efekat ispiranja je potpun zato što tečnost izlazi iz aplikatora kroz otvore koji se nalaze i sa strane i na vrhu.

Boca se lako pritiska jednom rukom i čini upotrebu potpuno komfornom.

Irigator semože koristiti i u kombinaciji sa Multi-Gyn šumećim tabletama, a mogu se primeniti i druge tečnosti za ispiranje. Multi-Gyn vaginalni irigator sastoji se od praktične mekane boce, koja ima fleksibilno grlo. Učestalost ispiranja zavisi od individualnog stanja vagine i od načina života, učestalosti seksualnih odnosa , menstrualnog krvarenja… Za redovno održavanje vaginalne higijene, obično je dovoljno upotrebljavati Multi-Gyn vaginalni irigator jednom nedeljno.

Nakon što nađete udoban položaj za ispiranje, sipajte mlaku vodu do poslednjeg rebra na grlu boce. Potom prelomite Multi-Gyn tabletu i stavite je u bocu pa je zatvorite. Kad se tableta rastvori uvucite aplikator pažljivo u vaginu i stisnite bocu jednom polak da biste isprali vaginu.

Nije obavezno potpuno pražnjenje boce.

Primena irigatora

Opšta vaginalna higijena,

Intenzivna vaginalna higijena u slučaju pojačanog sekreta, neprijatnog mirisa ili promenjene boje sekreta, svraba, iritacije i osećaja peckanja;

Sprečavanje vaginalnih infekcija,

Pomoćna terapija u lečenju gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Vaginalni irigator u trudnoći

Multi-Gyn vaginalni irigator je bezbedan za upotrebu i tokom normalne trudnoće, ali se pre primene o tome ipak savetujte sa ginekologom.

Održavanje i dezinfekcija vaginalnog irigatora

Nakon upotrebe, važno je da isperite bocu i aplikator, najbolje toplom vodom. Ako želite da dezinfikujete vaginalni irigator, isperite ga sa razbaženim sredstvom koje je na bazi hlora. Kada primetite das u se rebra na boci isprljala,očistite ih nekom starom četkicom za zube.

Važna napomena: Vaginalni irigator nikada nemojte iskuvavati ili stavljati u vruću, ključalu vodu jer se irigator može trajno oštetiti.

Multi gyn irigatore za vaginalno ispiranje proizvodi holandska kompanija: BioClin.

Cena irigatora Multi gyn u apotekama je oko 2 000 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.