Kolagen – blagotvoran za zglobove i zdravu kosu i kožu

0

Super Collagen + C je supplement ishrani. Ove tablete se preporučuju za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata. Kolagen je posebno važan za lice i kožu tela jer podstiče brzo zatezanje i revitalizaciju kože pa su ove kapsule i svojevrsni antiage preparat.

Pogodne su i za zglobove jer izgradjuju koštani matriks i obezbedjuju mehaničku čvrstinu kostiju. Kolagen takodje obnavlja vezivna tkiva i povećava elastičnost krvnih sudova uz to poboljšavajući cirkulaciju, ubrzava zarastanje rana, učestvuje u stvaranju mišića i pomaže sagorevanje masti tokom spavanja. Tablete mogu da koriguju slabe, slomljene, razdvojene, raslojne i oštećene nokte, a dobre su i za kosu jer kod tankih dlaka daju masu i usporavaju opadanje kose.

Kolagen tablete

Za kožu tela, poznato je lekovito dejstvo kolagena u smislu redukovanja celulita jer učestvuje u sinteza kolagenskih vlakana i redukovanja strija jer formira kolagensku mrežu.

Primena Kolagen kapsula (doziranje)

Kao dodatak ishrani preporučuju se tri puta po dve tablete dnevno na prazan stomak (zbog maksimalne apsorpcije lekovitih materija). Za najbolji efekat uzmite kapsule pola sata pre jela. Da bi se povećala apsorpcija i ugradnja kolagena, poželjno je smanjiti unošenje mleka ili drugih proteinskih napitaka jer mu oni smanjuju efekat. Ovaj preparat se može koristiti zajedno sa vitaminskim preparatima.

Sastav Kolagen kapsula

Vitamin C, alanine, hydroxproline, Arginine, aspartic acid, cystine, glutamic acid, glycine, praline, threonine, valine, histidine, hydroxylysine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, serine i tyrosine.

Važnost kolagena

Kolagen ( I i II) je važan protein koji ulazi u sastav kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata u ljudskom organizmu. Medjutim, kao i sve druge strukture u organizmu, i on se troši i obnavlja. Usled slabog unošenja vitamina C koji pospešuje produkciju kolagena u organizmu njegova regeneracija je usporena što može da izazove jedan broj negativnih efekata na zdravlje.

Primenom kolagena u vidu suplementa izbegavate sporo obnavljanje kolagena u organizmu i na brži i efikasniji način omogućavate unos gotovog, visokoprečišćenog kolagena tipa I i III u organizam čime se obezbedjuje da vaše kosti u dužem periodu ostanu čvrste i elastične, zglobovi pokretljiviji i gipkiji. Nokti i kosa, primenom kolagena zadržavaju svoj sjaj i čvrstinu.

SUPER COLLAGEN tablete sa vitaminom C primenjuju se od 1986 godine kao nadoknada kolagena u kostima, tetivama, ligamentima, mišićima, koži, noktima i kosi. Kolagen je neophodan za većinu gradivnih materijala koji učestvuju u procesu rasta, obnove i održavanja zdravlja tela.

Kolagen u kombinaciji sa vitaminom C je enzimski obradjen u aminokiseline male molekularne težine pa tako omogućavaju najbolju moguću apsorpciju i obezbedjuju idealnu nadogradnju kolagena u tkivima.

Činjenice

Oko 30 odsto proteina ljudskog tela čini kolagen. Kolagen I predstavlja 90% ukupnog kolagena u ljudskom telu. Kolagen I i III su glavni tipovi kolagena u vezivnim tkivima.

Nuspojave i interakcije sa lekovima

Nema zabeleženih sporednih efeekata ni interakcija sa poznatim lekovima ili drugim supstancama. Za najbolje rezultate potrebna je terapija u trajanju od 3 meseca dok su prvi efekti vidljivi već posle dve sedmice.

Proizvod je u svetu klasifikovan kao zdravstveno neophodan i bezbedan, ne utiče na holesterol. Klinički je potvrdjen a napravljen od 100 posto prirodnih sastojaka.

Cena Kolagen tableta je oko 2 000 dinara. Pakovanje u boci sadrži 120 tableta.

Share.

Comments are closed.