Ernafil – tablete za potenciju

0

Lek Ernafil spada u inhibitore fosfodiesteraze i deluje tako što pomaže širenje krvnih sudova penisa, te tako olakšava dotok krvi u penis prilikom seksualne stimulacije. Ernafil tablete za potenciju pomoći će da doživite erekciju samo u slučaju kada ste seksualno uzbuđeni.

Nemojte uzimati ovaj lek ako nemate probleme sa erekcijom. Lek nije namenjen ženama.

Kontraindikacije

Lek Ernafil ne smete koristiti ako uzimate lekove koji su zovu nitrati, ako uzimate bilo koji lek koji je poznat kao donor azotnog oksida, u slučaju da ste alergični na sildenafil ili na neki drugi sastojak leka Ernafil, onda, ako imate ozbiljne probleme sa srcem ili jetrom, ako ste nedavno imali moždani udar ili srčani napad, ili ako imate nizak krvni pritisak, ako bolujete od retkog naslednog oboljenja oka, ako ste ranije imali gubitak vida.

Vodite računa pri primeni leka ako imate anemiju srpastih ćelija, leukemiju, rak kostne srži, deformitete penisa ili Peyronie-vu bolest i ako imate probleme sa srcem. Lekar će u tom slučaju pažljivo proveriti da li Vaše srce može da podnese dodatni napor seksualnog odnosa.

Ernafil lek

Ernafil ne treba primenjivati kod osoba mlađih od 18. godina.

Lekar će možda propisati manju dozu leka ako patite od problema sa jetrom i bubrezima ili ako uzimate lekove koji se koriste u terapiji kod HIV-a.

Obavestite lekara ako uzimate lekove za terapiju angine pectoris. Ne treba da uzimate Ernafil, ako koristite lekove iz grupe donora azotnog oksida jer ta kombinacaja može dovesti do potencijalno opasnog sniženja krvnog pritiska.

Ernafil može da izazove vrtoglavicu i poremećaje vida. Pre upravljanja motornim vozilima i rukovanja mašinama, treba da znate kako Ernafil® utiče na Vas.

Lek sadrži laktozu pa u slučaju netolerancije na neke od šećera, morate sa se obratite lekaru pre upotrebe ovog leka.

Napomena: Ako lek uzmete tokom obilnog obroka, vreme početka dejstva Ernafil-a može biti produženo.

Ernafil i alkohol

Uzimanje alkoholnih pića može privremeno i prolazno da smanji mogućnost postizanja erekcije. Savet je da ne pijete veće količine alkoholnih pića pre uzimanja ovog leka.

Doziranje i način primene

Lek Ernafil uzmite tačno prema uputstvu Vašeg lekara. Uobičajena početna doza leka je 50 mg. Nemojte uzimati Ernafil više od jednom dnevno.

Tabletu treba da popijete približno 1 sat pre planiranog seksualnog odnosa. Progutajte tabletu celu sa čašom vode.

Vreme potrebno za početak dejstva lekavarira od osobe do osobe, ali najčešće je to od pola sata do jednog sata.

Ako ste uzeli više leka nego što je trebalo možda će se javiti veći broj neželjenih dejstva i možda će biti ozbiljnija. U tom slučaju se javite lekaru.

Nuspojave

Neželjena dejstva povezana sa Ernafil-om su obično blaga do umerena i kratkotrajna.

U slučaju da osetite bol u grudima tokom i posle seksualnog odnosa zauzmite polusedeći položaj i pokušajte da se opustite . Nemojte uzimati nitrate i odmah pozovite lekara.

Javite se lekaru, ako osetite sledeće simptome: iznenadno gušenje, iznenadno smanjenje ili gubitak vida, probleme sa disanjem ili vrtoglavicu, oticanje očnih kapaka, lica, usana ili grla.

Veoma često neželjeno dejstvo je glavobolja.

Česta neželjena dejstva su crvenilo lica, poremećaj varenja, poremećaji vida, razlikovanje nijansi boja, osetljivost na svetlost, zamućen vid, zapušen nos i vrtoglavica.

Povremena neželjena dejstva su povraćanje, osip na koži, krvarenje sa zadnje strane oka, iritacija očiju, krvave oči/crvene oči, bol u očima, dvostruki vid, neuobičajena osećanja u očima, nepravilan ili ubrzan rad srca, bol u mišićima, osećanje pospanosti, manje osetljivo čulo dodira, vrtoglavica, zujanje u ušima, mučnina, suva usta, bol u grudima i osećanje umora.

Retka neželjena dejstva su porast krvnog pritiska, sniženje krvnog pritiska, nesvestica, moždani udar, krvarenje iz nosa i iznenadno smanjenje ili gubitak sluha.

Cena leka je oko 450 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.