Cysticlean – tablete protiv upala mokraćnog sistema

0

Cysticlean tablete sadrže veliku koncentraciju ekstrakta brusnice kao biljke koja je prirodni tradicionialni lek i koja se u novije vreme sve češće koristi u vidu čajeva i raznih preparata za pomoć pri lečenju upala mokraćnih puteva. Kapsule sadrže suvi ekstrakt ploda američke brusnice, standardizovanog na 118 mg proantocijanidina A po kapsuli. On smanjuje adheziju Escherichia-e coli na zidove urinarnog trakta. Preparat je bez laktoze, glutena i šećera. Klinički je dokazano da kapsule imaju antiadherentno dejstvo.

Akutne i hronične infekcije urinarnog trakta su uglavnom praćene neprijatnim simptomima učestalog mokrenja, peckanja i bola, osećaja nedovoljnog pražnjenja i nevoljnog mokrenja…

Cysticlean tablete

Cystaclean kapsule su naročito efikasne u slučaju dugotrajnih, upornih i ponavljajućih infekcija urinarnog trakta koje izaziva bakterija Escherichia coli.  Ta bakterija je jedan od najčešćih uzročnika pomenutih neprijatnih infekcija.

Preparat deluje i na druge veoma komplikovane i patogene bakterije pa se kapsule preporučuju i kod infekcija koje izazivaju sledeće bakterije: Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa i Proteus mirabilis.

Pored toga, usled prisustva hipurne kiseline, preparat Cysticlean ispoljava i pozitivno dejstvo na gljivična oboljenja koja izaziva Candidom albicans.

Nuspojave (neželjeni efekti leka) i interakcije kapsula sa drugim lekovima

Lek Cysticlean do sada u medicinskoj praksi nije ispoljavao nikakva neželjena dejstva, a takodje se slobodno može se kombinovati sa drugim lekovima koje koristite. Ove kapsule možete slobodno koristiti u kontinuitetu bez vremenskog ograničenja.

Primena kapsula kod dece, u drugom stanju i tokom dojenja – kontraindikacije?

Proizvodjač navodi da nema nikakvih stanja koja bi bila kontraindikovana za primenu kopsula Cysticlean.

Cysticlean kapsule su bezbedne za upotrebu i kod dece, kod trudnica i kodžena koje su u fazi dojenja.

Važna napomena: Pošto ovaj preparat ne sadrži proste šećere može se bez bojazni primenjivati i kod osoba koje su dijabetiči.

Sastav Cysticlean kapsula

Proantocijanidini tipa A ( imaju antiadherentno dejstvo), hipurna kiselina ( poseduje antibakterijsko i antimikotično dejstvo), bioflavonoidi ( poznato je daimaju antioksidativno, vazoprotektivno dejstvo), vitamini C, A, E, B kompleks ( imaju jako imunostimulatorno dejstvo – jačaju odbrambeni sistem ogranizma).

Dejstvo proantocijanidina je takvo da izaziva blokadu bakterijskih receptora na memabrani ćelija urinarnog trakta, menja šipkast oblik bakterije E.coli u sferni i oblagaže bakterijske cilije. Takvim mehanizmom doprinosti oslabljenju i uništavanju bakterija – izazivača infekcija.

Indikacije (Kada je preporučljivo koristiti Cysticlean tablete?)

Kapsule Cysticlean se koriste u slučajevima akutnih urinarnih infekcija (uz već odredjenu antibiotsku terapiju). Ove tablete se mogu primenjivati i u slučaju hronične urinarne infekcije (kao monoterapija) a i u prevenciji recidiva urinarnih infekcija (takodje kao monoterapija), kako se simptomi prethodnih urinarnih infekcija ne bi vratili.

Upotreba i doziranje kapsula Cysticlean

Kod upala mokraćnih kanala izazvanih baterijama preporuuje se da se pije jedna kapsula Cysiclean –a na dan. Kapsulu je najbolje popiti uveče sa dosta vode.

Pakovanje Cysticlean kapsula sadrži 10 kapsula.

Cena Cysticlean kapsula u boci je oko 750 dinara i mogu se naći u skoro svim bolje snabdevenim apotekama.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene preparata pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.