Clavex – krema protiv žuljeva i bradavica

0

Clavex jer preparat koji efikasno uklanja kurje oči, bradavice, žuljeve i hiperkeratoze. Ova krema za bradavice sadrži sledeće sastojke: Acidum aceticum glaciale, Ri-cini oleum, Olivae oleum, Acidum salicylicum, Menthae piperitae aetheroleum, Oleum hypericii, Aetheroleum terebithinae, Kolodium.

Kako se koristi Clavex?

Potrebno je da najpre mlakom vodom i neutralnim sapunom operete područje kože gde se nalazi kurje oko, bradavica ili hiperkeratoza. Posle čišćenja – okolnu površinu kože treba temeljito da osušite. Na kurje oko, bradavicu ili hiperkeratozu zatim naneti lek i to 2 do 3 puta uzastopno. Pri uzastopnom nanošenju, uvek treba da sačekate da se prethodno naneta količina preparata u potpunosti osuši.

VAŽNA NAPOMENA: Pri upotrebi CLAVEX-a neophodno je koristiti higijenske štapiće! CLAVEX treba primenjivati dva do tri puta na dan. Važno – Clavex mast se ne koristi za kondilome.

Clavex krema

Rezultati

Kurje oči (žuljevi) se uz disciplinovan ispravan tretman i uz pridržavanje uputstva za upotrebu uklanjaju najkasnije za tri dana.

Kada je reč o uklanjanju bradavica, odredjenih većih žuljeva i hiperkeratoze treba da budete nešto uporniji jer je u takvim slučajevima potreban duži keratolički tretman.

To je specijalno formulisani preparat namenjen isključivo za spoljašnju upotrebu. Sastav masti čine i ekstrakti, masna i etarska ulja biljnog porekla. Aktivna materija leka je standardizovani uljani ekstrakt kantariona, koji ima izraženo i jako antimikrobno i antiinflamatorno delovanje, zatim etarsko ulje pitome nane, koje osim antifungalnog delovanja – dejstva protiv gljivica, zahvaljujući prisustvu mentola, deluje i kao blagi anestetik i tako, hladi površinu kože na mestu gde ste ga naneli.

Proces izlečenja

Bočica Clavexa sadrži 10ml tečnog preparata. Ima miris koji podseća na benzin, a na bočici je i četkica na zatvaraču – koja liči onoj na bočici laka za nokte. Tom četkicom se preparat na bradavice a svaki put se skida prethodni namaz.

Tokom primene se oseća blago peckanje ali je to očekivano. Dobro je da tokom tretmana lečenja bradavica, kožu oko bradavice mažete nešto masnijom kremom za ruke, a same bradavice se u tankom sloju mažu Clavexom.

Bradavica može jako da peče tokom ovakvog lečenja. Posle sušenja, premaz od masti se suši i liči na gust sloj bezbojnog laka za nokte. Pre narednog nanošenja – sutradan, taj sloj se lagano odlepi, pažljivo se skine taj prvi sloj pa se onda opet nanese svež preparat. Moguće je ponovljeno peckanje naročito tokom skidanja zasušenog prethodnog sloja.

Nakon otprilike 10 dana, očekujte da bradavice počnu da ispadaju sa sve korenom. Na mestima gde bradavice otpadaju, ostaju rupice i oko njih tanka, crvena, iziritirana koža. Medjutim, sve to kasnije lepo zaraste, koža se regeneriše i na tim mestima ne ostaje nikakav ožiljak.

Napomena: Treba dobro paziti da se preparat nanese samo na bradavicu, a kožu oko nje treba dobro zaštititi hranljivom, odnosno masnijom kremom ili uljem. Oštećenja nisu dosta jaka, jer koža se brzo regeneriše, ali ipak oprez nije naodmet.

Cena Clavex masti u domaćim apotekama je oko 350 dinara. Mast je namenjena samo za spoljnu upotrebu!

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre

upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim

reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.