Cinnabsin – homeopatski lek protiv rinosinuzitisa

1

Homeopatski način lečenja je terapija koja reguliše stanje, budući da ne deluje direktno na simptome bolesti. Homeopatski lekovi podstiču moć samoizlečenja. Odgovor pacijenta na homeopatski lek je individualan pa se ne mogu se utvrditi farmakološki efekti neke specifične doze.

Lek Cinnabsin je homeopatski lek koji se primenjuje za sinuse – u lečenju akutnog i hroničnog rinosinuzitisa.

Kontraindikacije

Cinnabsin ne smete koristiti ako ste alergični na hrom, ehinaceu ili drugu biljku iz familije glavočika.

Ako imate oboljenje kao što su tuberkuloza, leukemija i leukoza, autoimuno oboljenje ,multipla skleroza), nedostatak imuniteta , imunosupresiju ili hronično virusno oboljenje ne preporučuje se primena ovog leka kod Vas.

Cinnabsin lek

Lek Cinnabsin nije namenjen za decu koja su mladja od dve godine.

Pažnja u primeni je neophodna ako se Vaše stanje ne poboljšava ili se pogoršava i ako se jave dodatne tegobe.

Tablete Cinnabsin sadrže laktozu (mlečni šećer) pa, ukoliko ne podnosite neke šećere, obratite se lekaru pre upotrebe ovog leka. Takodje, lek sadrži pšenični skrob koji može sadržati gluten u tragovima, zbog čega ga mogu koristiti pacijenti oboleli od celijačne bolesti. Pacijenti koji su alergični na pšenicu ne smeju koristiti ovaj lek.

Lek nema uticaj na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama.

Lek Cinnabsin hrana i pića

Loše navike života, piće ili duvan, mogu negativno da utiu na dejstvo ovog homeopatskog leka.

Primena leka Cinnabsin u trudnoći i dojenje

Trudnice i dojilje se moraju posavetovati sa lekarom pre nego što počnu da uzimaju neki lek.

Doziranje leka

Lek Cinnabsin uzimajte uvek tačno onako kako je to odredio Vaš lekar. Uobičajena doza za decu starosti od 2 do 5 godina: Kod akutnih tegoba treba uzimati po jednu tabletu 3 puta dnevno dok ne nastupi poboljšanje stanja. Nastavak terapije podrazumeva dalje uzimanje po jedne tablete 3 puta na dan.

Kod dece uzrasta od 6 do 11 godina: Kod akutnih tegoba uzima se po 1 tableta na 2 sata dok ne nastupi poboljšanje, a maksimum je šest tableta dnevno. U nastavku terapije uzima se po 1 tableta 3 puta na dan.

Odrasli i deca starija od 12 godina: Kod akutnih tegoba treba da uzimaju po 1 tabletu na svaki sat dok ne nastupi poboljšanje, a maksimalna dnevna doza je 12 tableta. U nastavku terapije uzima se po jedna do dve tablete tri puta dnevno.

U slučaju hroničnih stanja, deca i odrasli uzimaju po 1 tabletu 3 puta na dan.

Preporučeno trajanje lečenja je 4 do 6 nedelja. Nemojte uzimati lek Cinnabsin duže od dva meseca bez konsultacije sa lekarom.

Nemojte uzimati ovaj lek zajedno sa hranom i pićima. Tableta se pije najmanje 30 minuta pre jela i treba je pustiti da se lagano otopi u ustima. Kod primene kod male dece, tablete se mogu rastvoriti u malo vode.

Predoziranje: Ako ste uzeli više leka nego što je trebaloneće biti štetnih efekata.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Cinnabsin ne uzimajte duplu dozu da biste nadoknadili onu propuštenu.

Moguće nuspojave – neželjena dejstva leka

Cinnabsin, kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, koja se pak neće javiti kod svih koji ga koriste.

U jako retkim slučajevima mogu se javiti osip i stomačno-crevne tegobe. Primećene su reakcije poput osipa, pruritusa, u retkim slučajevima oticanja lica, otežanog disanja, vrtoglavice i pada krvnog pritiska.

U navedenim slučajevima, treba stopirati terapiju lekom i preduzeti odredjene terapijske mere. U slučaju povećanog lučenja pljuvačketreba smanjiti dozu ili prekinuti terapiju.

Napomena: Za vreme primene homeopatskih lekova može se javiti prolazno pogoršanje postojećih tegoba . U tom slučaju, prekinite terapiju i konsultujte se lekarom.

Lek ne zahteva specijalne uslove čuvanja.

Cena leka je oko 250 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre primene leka obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

1 komentar