Centrum – kompleks važnih vitamina

0

Centrum tablete sadrže kompletan sastav vitamina i važnih minerala, kao i esencijalne mikroelemente i lutein.

Namena

Centrum upotpunjuje količinu vitamina i minerala unetu hranom . Nekada se i kod ljudi koji vode računa o ishrani mogu javiti nedostaci određenih hranljivih materija i slabiji imunitet. Uz svakodnevnu pojačanu aktivnost, telo više troši vitamine i minerale, pa je njihova pravilna nadoknada je od velikog značaja. Funkcionisanje imunološkog sistema bazira se na velikom broju mikro i makroelemenata. Pravilan unos vitamina C, E i A, selena i cinka značajno će doprineti jakom imunološkom sistemu. U posebnim životnim situacijama (stres, umor, kao i za žene u trudnoći, kod bolesnika koji su na hemoterapji, za decu u fazi intenzivnog rasta i razvoja…) balansirana ishrana bogata mineralima i vitaminima je od ključne važnosti za odbrambene sisteme našeg organizma.

Centrum vitamini

Sastav tableta

Kompleks vitamina B -prilagođen je zadovoljenju dnevnih energetskih potreba posebno kod osoba koje vode zahtevan način života.

Vitamini C i E, uz cink i selen, prilagođeni su da obezbede dobro funkcionisanje imunološkog sistema.

Biotin, vitamin A, C i niacin u funkciji su održavanja zdrave kože i njenog lepšeg izgleda.

Jod koji je neophodan za produkciju tiroidnih hormona, potreban je za normalno funkcionisanje štitne žlezde.

Sastav Centruma kao preparata koji je multivitamin i multimineral je posebno uravnotežen pa tako B vitamini učestvuju u oslobađanju energije iz hrane, gvožđe je potrebno za transport kiseonika kroz krvotok, dok bakar ima važnu ulogu u iskorišćavanju gvožđa u ljudskom organizmu. Mangan, magnezijum i fosfor imaju nezamenjivu ulogu u održavanju nivoa energije u telu dok je jod neophodan za uravnotežen metabolizam energije.

Efekti i važnost vitamina i minerala

Koža

Zaštitna uloga kože ogleda se i u njenoj funkciji da proizvodi vitamin D. Centrum svojom kombinacijom vitamina A, C, biotina i niacina doprinosi zdravlju kože.

Stres i zagadjenja

Zagađenje vazduha, sunčevi zraci i ozon deluju pogubno na organizam. Kompleks antioksidanasa iz Centrum tableta pomaže organizmu da se izbori sa izazovima životne sredine.

Vid

Nova istraživanja pokazala su da pravilna ishrana može značajno da pomogne u očuvanju dobrog vida. Vitamin A i lutein, koji se nalaze u Centrumu, u tom procesu su od velike važnosti.

Kosti

Kosti se sastoje iz različitih minerala i stalno se obnavljaju tokom čitavog ljudskog života. U pravilnoj nadoknadi potrebnih vitamina i minerala, naročito je unapređena kombinacija hranljivih materija u Centrumu. Sastoji se od vitamina D i K, kalcijuma, magnezijuma i mangana, a svi oni neophodni su u procesu izgradnje i očuvanja jakih kostiju.

Doziranje

Preporuka je da se popije jedna tableta dnevno. Tabletu možete da prepolovite na za to označenom mestu. Nemojte prekoračivati preporučenu dozu.

Napomene: Dodaci ishrani ne bi trebalo da budu zamena za raznovrsnu ishranu. Ako ste u drugom stanju, konsultujte lekara pre uzimanja Centruma kako bi se sprečile eventualne nepoželjne nuspojave.

Centrum je pogodan je za osobe sa netoleroncijom na gluten H i za dijabetičare bez računanja hlebnih jedinica.

Dostupna pakovanja tableta Centrum su u kutiji od 30 i 60 tableta.

Cena Centruma u pakovanju sa 30 tableta je oko 900 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.