Arteroprotect – kapsule za smanjenje holesterola

0

Lek Arteroprotect je alternativa namenjena pacijentima koji ne mogu da primenjuju statine u lečenju.

Nuspojave statina odnose se na poremećaj funkcije jetre, bolove u mišićima, razgradnju mišićnog tkiva… zbog čega neki pacijenti moraju da prekinu sa terapijom. Osim Arteroprotect kapsula, na tržištu su dostupna i Arteroprotect vlakna sa sličnom namenom, koja za razlku od kapsula mogu koristiti deca iznad 12 godina starosti.

Arteroprotect kapsule i vlakna su prirodni preparati koji sadrže sirovine farmaceutskog kvaliteta, dobijene iz prirode, naprednom tehnologijom. Proizvodjač navodi da je reč o bezbednim preparatima koji su bezbedni čak i pri dugotrajnoj primeni.

Kapsule Arteroprotect takodje mogu biti dopunska terapija kod lečenja statinima kod povišenog holesterola.

Arteroprotect kapsule

Dejstvo: Kapsule su takodje dobar dijetetski suplement za osobe koje pate od blago povišenog holesterola.

Pošto je povišen holesterol osnovni uzrok ateroskleroze, primena ovog leka može usporiti proces ateroskleroze i tako smanjiti rizik od nastanka koronarnih bolesti srca i kardiovaskularnih bolesti. Arteroprotect  povećava nivo HDL holesterola i ima protektivni, odnono zaštitni efekat na ljudski organizam, smanjuje slepljivanje trombocita što opet značajno umanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Ove kapsule takodje smanjuju vaskularnu kalcifikaciju i povećavaju elastičnost krvnih sudova.

Smanjena elastičnost krvnih sudova može uzrokovati povišen krvni pritisak, uvećanja srca, nedovoljnu prokrvljenosti srca, mozga i drugih organa.

Arteroprotect kapsule kao dvokomponentni dijetetski suplement sadrže vitamin  K2-MK7 i 90%-tni octacosanol. Vitamin K2 – MK7 je važan jer sprečava taloženje kalcijuma u krvnim sudovima i snažno utiče na razgradnju postojećih kalcifikata. Taj vitamin  se dobija biofermentacijom koja obezbeđuje visok prinos prirodnog vitamina K2. Tehnologija selektivne ekstrakcije i prečišćavanja, garantuje  vitamin K2-MK7, u vrlo velikom procentu.

Octacosanol je osnovni sastojak mešavine primarnih alkohola izolovane iz voska šećerne trske.U sastav Arteroprotecta ulazi supstanca koja sadrži  90% čistog octacosanola a posebnom tehnologijom prečišćavanja i koncentrovanja dobija se materija koja zbog čistoće i koncentracije ima jače delovanje.

Octacosanol kao visoko koncentrovani u Arteroprotectu, deluje na umanjenje ukupnog i LDL holesterola kao i na uvećanje HDL holesterola. Osim toga, ova materija ima i pozitivan učinak na smanjenje agregacije trombocida.

Pozitivan efekat na sniženje holesterola dokazan je kako kod zdravih, tako i kod osoba koje pate od šećerne bolesti, povišenog krvnog pritiska, od poremećaja funkcije jetre ali i kod žena koje se u menopauzi.

Kontraindikacije (Ko i kada ne sme koristiti preparate Arteroprotect)

Arteroprotect kapsule ne treba da primenjuju osobe koje su alergične na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama a ne smeju ga koristiti ni deca koja imaju manje od 18 godina. Napomena: Preparati koji sadrže glukomanan, mogu da smanje apsorpciju primenjenog leka, pa je potrebno da se uzimaju sat vremena pre ili nakon njegove primene. Osobe koje su na terapiji antikoagulansima, moraju konsultovati doktora pre nego što počnu sa primenom ovog preparata.

Primena i doziranje Arteroprotect kapsula

Odrasli: Jedna kapsula dnevno, tokom obroka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti!

Cena Arteroprotect kapsula je oko 1 200 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.