Amer čaj – prirodni čajevi sa širokom namenom

0

Amer čaj је proizvodjač biljnih čajeva različite namene. Njihove čajne mešavine koriste se izmedju ostalog za kamen u bubregu, šuljeve (hemoroide), za prostatu, ešerihiju, za mršavljenje… Po sastavu Amer čaj je osušeni nadzemni deo biljke Amaranthus blitoides i u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama, koristi se za ublažavanje tegoba mnogih bolesti.

Amer čaj za šuljeve deluje na simptome koje izazivaju spoljašnji i unutrašnji hemoroidi. Čaj smanjuje napetost u regiji gde nastaju šuljevu i tako umiruje bol, svrab i peckanje. Ova mešavina se može konzumirati svakodnevno a blagotvorno utiče i u fazi bola i krvarenja, kod upala bubrega i prostate i prisustva bakterija u mokraći . Čaj je dobar i za ešerihiju koli i kod starijih osoba koje imaju problema sa peskom, muljem, talozima kao i sitnih kamenčića u bubrezima. Priprema: Sadržaj jedne kesice treba preliti sa 150 do 200 ml hladne vode, zatim smešu zagrejati do ključanja, a nakon što ključa tokom dva minuta, ostavite da odstoji desetak minuta i na kraju procedite.

Amer caj

Čaj se pije sveže pripremljen, kao što topliji i nezaslađen. Ako smatrate da Vam je potrebno odredjeno sredstvo protiv šuljeva u trudnoći ili dok dojite, obavezno se konsultujte sa lekarom.

Doziranje: Kod navedenih tegoba pakovanje od 40 kesica čaja treba potrošiti za 12 dana na sledeći način: prvog dana treba popiti pet šolja čaja u intervalima od po jednog sata, narednih deset dana pijte po trišolje čaja u istim razmacima, a poslednjeg, dvanaestog dana, ponovite postupak od prvog dana.

Mere opreza

Čaj ne smeju da primenjuju ljudi sa kamenom u bubregu koji je veći od 4mm zato što oavj čaj utiče na izbacivanje kamenja a ne na topljenje pa zato može da izazove neprijatnosti i bol.

Za jači imunitet

Iz redovnikh linija Amer čaja, izdvajamo liniju Amerovit, koja je pogodna za jačanje imuniteta. Ta paleta proizvoda obuhvata: Voćne i lisnato cvetne čajeve.

Čaj sa korenom belog sleza je delotvoran protiv upala organa za disanje i ždrela, respirativnih problema i kašlja, zatim kod problema sa organima za varenje i za probleme sa kožom.

Čaj „Hibiskus & Amer čaj “ je prirodan izvor vitamina C, aminokiselina i gvožđa. Podstiče osnaživanje imuniteta, i poboljšanje opšteg stanja organizma. Preporučuje se u stanjima prehlade, kašlja, upale grla a pomaže i kod stomačnih problema, naročito u slučaju opstipacije. Ublažava grčeve u stomaku i materici a pošto je i blag diuretik, preporučuje se bubrežnim i srčanim bolesnicima. Pomaže u slučajevima poremećaja cirkulacije, za probleme sa snom, za zaceljivanje rana i osvežavanje daha.

Hibiskus ubrzava detoksikaciju organizma i čuva jetru od toksina, ubrzava metabolizam i pospešuje rad štitaste žlezde. preventivu bakterijskih infekcija i upalnih procesa. Čaj je i jak antioksidant . Važna napomena: Kesica sa čajem ne sme da se kuva.

Amer Čaj za mršavljenje

Sastav čaja za mršavljenje: sena 30%, šipak 20%, kukuruzna svila 10%, kopriva list 10%, krušina kora 10%, zeleni čaj 10% i Amer čaj 10%.

Čaj za regulisanje telesne mase ubrzava metabolizam. podstiče izbacivanje suvišne vode i toksina iz organizma i olakšava varenje. Ubrzava izbacivanje crevnog sadržaja dok stvara osećaj sitosti. Redovnom primenom ove mešavine, ublažavaju se uzroci problema sa kilogramima.

Cena kutije čaja za hemoroide je oko 1 700 dinara. Ostali Amer čajevi koštaju od oko 120 do 1 500 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre

upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim

reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.