Flogocid mast – preparat za kožu sa širokom namenom

0

Flogocid mast je preparat koji se koristi za ublažavanje upalnih procesa na koži u sluzokoži. Namena masti: za akne, bubuljice, urasle dlake i urasle nokte, za rane, odnosno njihovo brže zarastanje, zatim kod tegoba sa svrabom kože, za ožiljke, za ekcem, kod oderotina i ojeda. Flogocid ublažava i neprijatne posledice od ujeda insekata (svrab, peckanje, crvenilo, bol i otok). Za borbu protiv gljivica, konsultujte se sa dermatologom.

Sadržaj Flogocid masti

Flogocid mast sadrži kompleks enzima u puferskom rastvoru, bornu kiselinu, etarsko ulje lavande, beli vazelin, bezvodni lanolin, holesterol, tečni parafin, eterična ulja poljskog cveća.

Flogocid mast

Dejstvo masti

Aktivne komponente iz Flogocid masti deluju tako što uzrokuju nespecifičnu imunološku reakciju na mestu primene. Na taj način se jača imuni odgovor same ćelije u tako se pokreće mehanizam za produkciju odbrambenih materija koje će se suprostaviti uzročnicima infekcije. Tako se ujedno i ublažava i sprečava dalji razvoj loših promena na koži i na sluzokoži.
Aktivne komponente imaju protivupalno dejstvo, smanjuju intenzitet neprijatnih simptoma koji su pratioci patoloških promena na koži i sluzokoži, ubrzavaju i iniciraju regeneraciju oštećenog tkiva i pospešuju zarastanje rana.
Zahvaljujući ovakvom mehanizmu, Flogocid mast je uspešan, brzodejstvujući preparat koji otklanja mnoga upalna stanja na koži.

Gde sve pomaže Flogocid mast? – primena

Zahvaljujućo svom jedinstvenom sastavu i enzimima prirodnog porekla, Flogocid mast ublažava upalne procese na koži i služokoži. Osim pomenitih problena sa aknama, bubuljicama, uraslim dlakama i noktima, mast delujei na rane koje teško zarastaju, kod flegmona, inficiranih vlažnih ekcema, u slučaju otoka limfnih žlezda, opeklina i ozeblina, čireva, furunkula, fistula i upala sluznica usne šupljine. Nema starosnih ograničenja za primenu Flogocida. Podjednako se može koristi kod ojeda beba ali i kod plićih dekubitalnih rana kod starijih osoba.

Takodje, mogu se tretirati i veće površine kože jer Flogocid ne sadrži nikakve aktivne supstance koje bi svojom resorpcijom dovele do sistemskih poremećaja. Dugotrajnom upotrebom Flogocida ne javljaju se neželjene promene na koži niti rezistencija. Čak je i preporučljiva duža upotreba kod nekih hroničnih promena na koži kao što je ekcem.

Mere opreza: Kod otvorenih rana koje krvare i koje imaju eksudat, Flogocid se ne sme primenjivati.

Flogocid mast u trudnoći i dojenje

Pre primene bilo kog preparata za kožu i sluzokožu, posavetujte se obavezno sa lekarom koji Vam vodi trudnoću, ako ste u drugom stanju. Takodje, razgovarajte sa lekarom, ako dojite a postoji potreba za primenu Flogocida.

Flogocid mast protiv hemoroida

FLOGOCID mast brzo i efikasno otklanja hemoroidne probleme. Takodje, bolne iritacije koje na koži nastaju zbog dužeg ležanja i primene pomagala (kao što su neugodni dekubitisi) nestaju nakon korišćenja ove masti.

Način primene

FLOGOCID mast treba naneti na promenjeno obolelo mesto na kožu al i na njegovu okolinu i to u debljem sloju. Ako postoji potreba, preko sloja masti se možestaviti zavoj ili gaza. Kod starih dugotrajnih promena na koži poput dekubitusa, fistula, flegmona i sl. zahteva se češći i duži tretman. U tom slučaju, važno je kod svakog tretmana menjati zavoj. Nije neophodno utrljavati.

Pre mazanja  FLOGOCID masti,  promenjeno mesto na koži potrebno je pažljivo očistiti a preporuka je id a se ukloni propalo tkivo kože, sasušen sekret i dlake. Mast se maže 2 do 3 puta na dan.

Delotvornost i efikasnost ove masti potvrdilo je više od milion korisnika, koji je smatraju „univerzalnom“ mašću, navodi proizvodjač.

Napomene: Mast je namenjena samo za spoljnu upotrebu.  Treba je čuvati na temperaturi do 25C i van domašaja dece. Cena leka je oko 220 dinara za pakovanje od 20 grama masti, i oko 420 dinara za pakovanje sa 50 grama masti.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.