Femibion – za zdravu trudnoću

0

Femibion tablete su dijetetski proizvod – dodatak ishrani. Na tržištu su dostupni Femibion 1 i Femibion 2.

Femibion Zdrava trudnoća 1

Femibion Zdrava trudnoća 1 sa Metafolinom ispunjava specifične potrebe žena u reproduktivnom periodu, od trenutka planiranja, do kraja trećeg meseca trudnoće – pre trudnoće. Preparat sadrži folnu kiselinu u obliku koji organizam može odmah da koristi. U sadržaj Femibiona 1 ulaze još i vitamini – 9 esencijalnih i jod.

Femibion Zdrava trudnoća 1 namenjen je ženama koje planiraju trudnoću a propisuje se i za trudnice do kraja trećeg meseca trudnoće.

Femibion lek

Zašto je korisno primenjivati Femibion Zdrava trudnoća 1 ?

Folna kiselina, odnosno vitamin B9 kao njen aktivan oblik, neophodna je za pravilan razvoj ploda. Folate, aktivne oblike folne kiseline, organizam obezbeduje iz namirnica kao što su spanać, brokoli, pomorandžin sok… Ipak, preporučen dnevni unos folata od 400 pg nije moguće obezbediti isključivo putem ishrane posebno jer se tokom trudnoće povećavaju potrebe za folatima.

Folna kiselina je zapravo neaktivan oblik koji ljudsko telo može da koristi tek onda kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metilfolat . Statistike govore da svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u njen aktivan, to jest – koristan oblik.

Femibion Zdrava trudnoća 1 sadrži biološki aktivan oblik folata, Metafolin koji organizam može odmah da koristi i koji obezbeđuje organizmu optimalan nivo folata neophodan za pravilan razvoj ploda (od samog početka).

Unošenje folata u prvom tromesečju trudnoće

Folati su u ovom periodu važni za sprečavanje nepravilnosti u formiranju neuralne cevi i za smanjenje rizika za pojavu urođenih srčanih mana. Folati smanjuju rizik za nastanak urođenih deformacija urogenitalnog sistema a takodje generalno i za smanjenje broja spontanih pobačaja.

Jod u toku trudnoće

Nedostatakjoda tokom drugog stanja je jedan od uzroka nastanka mentalne zaostalosti i cerebralne paralize.Vitamin BI2 – neophodan je za optimalno delovanje folata.Vitamini B, B2, B6, C, E – održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda.

Preparat ne sadrži laktozu i gluten.

Upozorenje – Kontraindikacije

Primena ovog leka se ne preporučuje u slučaju hipertireoze i hiperparatireoze!

Način upotrebe – doziranje: Preporučena dnevna doza leka je jedna tableta dnevno sa vodom.

Važno: Ne uzimati više tableta nego što je preporučeno!

Pakovanje sadrži 30 tableta.

Femibion Zdrava trudnoća 2

Ovaj preparat je dodatak ishrani i namenjen je trudnicama od 4. meseca trudnoće i za dojilje. Femibion 2 obezbedjuje optimalan unos folata, omega 3 masnih kiselina, joda i vitamina koji su potrebni za zdrav razvoj i rast ploda.

Sadržaj preparata:

Folna kiselina, metafolin, vitamin B12, vitamini B1,B2,B6,C i E i DHA – oblik omega 3 masnih kiselina koje su važne za razvoj mentalnih i motornih sposobnosti bebe.

Preporučeno doziranje je jedna tableta i jedna kapsula dnevno sa vodom. Preporučuje se primena od 4, meseca drugog stanja pasve dok traje dojenje.

Napomena – Dodaci ishrani ne mogu zameniti raznovrsnu ishranu!

Proizvodjač preparata je Merk und Co – Austrija.

Cena leka u apotekama je oko 1 100 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.