Fitoval – tablete za kvalitetniju kosu

0

Fitoval kapsule su dijetetski suplement koji se primenjuje za umanjivanje i sprečavanje opadanja kose.

Fitoval tablete za kosu, uz ostale preparate iz te linije, omogućavaju kompletnu spoljnu negu kose, al ii neophodnu ishranu korena kose.

Aktivni sastojci u Fitoval kasulama vratiće kosi volume, sprečavati smetnje u rastu kose, pospešiti obnavljanje kose i vlasišta, vratiti vitalnost i sprečiti prekomerno opadanja.

Kome su namenjene Fitoval kapsule?

Namena:

  • Protiv prekomernog opadanja kose
  • Protiv smetnji u rastu i obnavljanju kose
  • Nega tanke, slabe i oslabljene kose
  • Nega slabih noktiju

Fitoval kapsule su zapravo specifična ishrana neophodna oštećenoj kosi i kosi koja neprirodno i prekomerno opada. Tablete sadrže vitamine i minerale koji imaju važnu ulogu u bitnim metaboličkim procesima korena kose, potom, aminokiselinu cistin koja je glavni sastojak keratina dlake. Kapsule takođe sadrže i medicinski kvasac kao prirodan izvor vitamina B grupe, minerala i aminokiselina.

Fitoval tablete

Fitoval kapsule takođe, učvršćuju oštećene i slabe nokte. Ako se kombinuju s proizvodima iz linije za oštećenu kosu, daju kompletnu negu i ishranu oštećenoj i suvoj kosi.

Sastojci Fitoval kapsula

Medicinski kvasac (vitamini B1, B2, B5, B6, B12, folna kiselina), cistin, želatin, gvoždje-fumarat, cinkov sulfat, kalcijum D-pantotenat, bakar sulfat, tiaminijum mononitrat, riboflavin, piridoksin hidroklorid, cijanokobalamin.

Dejstvo Fitoval kapsula

Oštećenje kose može biti uzrokovano brojnim spoljnim faktorima – mehaničkim i hemijskim. Posebno štetne su materije koje se prenose u koren kose preko krvi i uzrokuju poremećaje u prehrani kose.

Jedino zdrava kosa izgleda lepo, ali osim pažljive spoljne nege i čišćenja kose, potrebna je ispravna i odgovarajuća prehrana korijena kose. Dok vitamini B grupe, uključujući biotin, aminokiselinu, cistin uz minerale – gvoždje, cink i bakar doprinose održavanju normalne kose, jako je važna njihova uloga i u nezi noktiju – posebno cink, i nezi kose a posebno u procesu deljenja ćelija, tokom njenog rasta.

Proizvodjač Fitoval-a preporučuje sa se kapsule primenjuju u kombinaciji s Fitoval proizvodima za spoljnu negu iz linije za oštećenu i oslabljenu kosu i iz linije za sprečavanje gubitka kose (šamponi).

Mere oreza, trudnoća i dojenje

Pre primene Fitoval kapsula, najbolje je posavetovati se sa lekarom, posebno ako imate nameru da kapsule primenjujete u trudnoći ili ako dojite. Posavetujte se sa lekarom posebno ako već uzimate neke suplemente i dodatke prehrani. Tokom trudnoće, kapsule se ne preporučuju, kao ni tokom dojenja jer nema dovoljno istraživanj o njihovom dejstvu u tim stanjima.
Napomena: Dodaci ishrani ne mogu biti zamena za raznovrsnu ishranu!

Kontraindikacije

Poznata preosetljivost na bilo koju materiju u kapsulama i slabija funkcija bubrega.

Način korišćenja – doziranje

Odrasli i deca starija od petnaest godina, uzimaju jednu kapsulu dnevno uz dovoljno tečnosti, između obroka ili posle jela. Preporučene doze se ne smeju rekoračiti.

Preporuka je da se Fitoval kapsule uzimaju tokom dva do tri meseca.

Nuspojave – neželjeni efekti leka

Fitoval kapsule treba da se piju tokom ili posle obroka, kako ne bi izazvale poremećaje u varenju. Pri uzimanju velikih doza izazivaju metalni ukus u ustima, glavobolju, umor…

Pošto kapsule sadrže boje, moguće su alergijske reakcije uključujući i astmu. Ovakva alergija je češća kod ljudi koji su osetljivi na acetilsalicinu kiselinu – aspirin.

Cena Fitoval kapsula je oko 750 dinara. Pakovanje sadrži 60 kapsula. Proizvođač je KRKA, Novo mesto, Slovenija.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.