Femisan B – kapi za probleme u menopauzi

0

FEMISAN B, biljne kapi su prirodni preparat koji se koristi za lečenje problema koji su izazvani menopauzom.

Sastav preparata Femisan B: Visci herba, Valerianae radix et rhizoma, Melissae folium, Millefolii herba, Calendulae flos – (ekstrakt lista matičnjaka, biljke stolisnika, cveta nevena …). Reč je u stvari o kombinaciji lekovitih trava sa naših područja.

Pored klasičnih medicinskih sredstava i lekova, lekari će Vam nekada, kao ženi u menopauzi, možda preporučiti da simptome menopauze ublažite nekim biljnim preparatom. Jedan od tih preparata su i Femisan B kapi.

Dejstvo i primena preparata Femisan B

Klimaks ili menopauza je normalna fiziološka pojava u životu svake žene. Klimaks medjutim, podrazumeva i neke propratne pojave koje mogu biti prilično neugodne. Te vrste problema mogu da traju prilično kratko, nekoliko meseci, ali nekada mogu trajati čak i nekoliko godina. Klimaks je takodje period kada je znatno veća učestalost pojave šećerne bolesti, oboljenja štitaste žlezde, pojave visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova (arterioskleroza) i proređenja kostiju (osteoporoza) kod žena. Kapi se mogu koristiti i preventivno.

Femisan B kapi

Na koje probleme i kako deluju kapi Femisan B ?

FEMISAN B kapi imaju kompleksan sastav koji je zasnovan na lekovitom bilju, i ne otklanja samo probleme menopauze, nego deluje preventivno protiv navedenih bolesti koje su karakteristične za klimaks i dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja i ako je bolest već bila prisutna.

Zbog toga što sadrži minerale kao što su kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, silicijum, preparat FEMISAN B obavlja remineralizaciju zglobova, kostiju, krvnih sudova, vezivnog tkiva, noktiju, kože i kose. Na taj način, usporavaju se degenerativni procesi, destrukcija tkiva, starenje i razvoj arterioskleroze, osteoporoze kao i senilnosti.

Primenom kapi FEMISAN B smanjuje se i preosetljivost nervnog sistema, nervoza, lupanje srca, nesanica, pojačano znojenje, razdražljivost i nagli osećaji toplote – valunzi. Usled pojačane diureze, dešava se regulacija cirkulacionih problema, smanjuje se rizik od moždanog udara i deluje se protiv pojave srčanih oboljenja. Produžena ginekološka krvarenja takodje se smiruju prisustvom ahileina.

Ovaj preparat se može koristiti i protiv bubuljica ako su izazvane promenama hormonskih nivoa.

Neželjena dejstva – nuspojave

Iskustva korisnika za sada govore da nema neželjenih dejstava odnosno nuspojava kod osoba koje koriste kapi Femisan B.

Doziranje i način upotrebe preparata Femisan B

Kapi Femisan B treba piti tri puta dnevno pre obroka. Pije se po 20 do 30 kapi rastvorenih u 2dl vode. Ovaj preparat se preporučuje zavisno od stepena bolesti i poželjno je kontinuirano korišćenje FEMISAN B kapi tokom 4 do 6 sedmica. Posle dvonedeljne pauze terapiju treba ponoviti.

Pakovanje sadrži 30ml vodeno – etanolskog rastvora lekovitog bilja.

Proizvodjač preparata je HERBA SVET, Beograd.

Cena preparata je oko 890 dinara.

Rok trajanja preparata je 18 meseci a važno je da preparat čuvate u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na sobnoj temperaturi. Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” izdao je stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti ovog preparata.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.