Femisan A – za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena

0

FEMISAN A kapi se kao preparat najčešće koriste za tretiranje sledećih tegoba ciste na jajnicima, miomi na materici, poremećaji menstrualnog ciklusa, bolne mentruacije, endometrioza, sindrom policističnih jajnika, fibrocistične promene u dojkama, za plodnost – protiv steriliteta, odnosno lakšu trudnoću, zatim ranice na grliću materice i PMS – predmenstrualni sindrom.

Sastav Femisan a kapi: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba.

Primena preparat

Femisan a kapi se preporučuju kod sledećih stanja: Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta kao i kasnije tokom života žene, kod bolnih menstruacija – tokom menstruacije dismenoree, u terapiji akutne i hronične upale jajnika, kod akutne i hronične upale materice, u lečenju pacijentkinja sa trećom i šestom grupom vaginalnog sekreta, za ciste na jajnicima koje su benigne, u lečenju mioma, kod cisti na grudima koje su nastale kao posledica hormonskog disbalansa, i pred menstrualni sindrom – PMS.

Femisan A kapi

Dejstvo preparata Femisan a (uticaj lekovitog bilja)

FEMISAN A kapi su dijetetski proizvod. Napravljene su na bazi pažljivo izabranog lekovitog bilja, a nisu dodavane nikakve veštačke materije, boje ni hormoni. Ovaj preparat se koristi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena i to od perioda puberteta pa sve do menopauze.

Supstanca Apiol utiče na normalizaciju hormonalnog statusa kad je reč o neredovnnim ciklusima, potpunom izostanku ciklusa, kao i kod cističnih i policističnih jajnika.

Apiol stimulise mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i brži dotok lekovitih supstanci iz ekstrakta lekovitog bilja. Takvo delovanje, apiol iz biljke Geranium robertcianum ima izuzetno pozitivno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti.

Nekoliko lekovitih biljaka iz kapi Femisan a, ima spazmolitičko dejstvo. To znači da umanjuje grč materice i znatno, olakšava bolne cikluse. Biljka Alchemila vulgaris je taninska biljka koja osnažuje samu matericu i materične ligamente i odlična je kao prevencija nastanku cista i mioma.

Femisan A kapi takodje umiruju procese upala na materici i jajnicima jer imaju jako dejstvo etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji su medju najjačim biljnim antisepticima.

Način upotrebe – doziranje preparata Femisan A

Jednu porciju koju čini 30 kapi , odnosno 0,75 g, treba rastvoriti u čaši vode i popiti dva do četiri puta na dan ali pre obroka. Preporuka je da se kapi koriste u periodu od 2 do 8 meseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 meseca.

Kod dismenorea (bolnih menstruacija) kapi treba piti 3 do 5 dana pred menstrualni ciklus i tokom menstrualnog ciklusa, i to 3 puta dnevno po 20 kapi.
Kapi se mogu koristiti i preventivno 1 do 2 puta dnevno po 20 kapi.

Neželjena dejstva – nuspojave

Za sada nije poznato da su Femisan a kapi izazvale odredjene nuspojave.

Način čuvanja: Kapi treba čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti i u orginalnom pakovanju.

Pakovanje preparata sadrži 30 ml vodeno – etanolskog rastvora lekovitog bilja.

Proizvodjač je Herba svet, Beograd.

Cena leka je oko 880 dinara.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje mišljenje stručnjaka. Pre

upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim

reakcijama na lek, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Share.

Comments are closed.